Glas Javnosti

FALSIFIKATORI I PREVARANTI RUKOVODE POLICIJOM?!

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Predsednik odbora za borbu protiv kriminala i korupcije Novog policijsko sindikalnog saveza, Rajević Zdravko, danas je podneo krivičnu prijavu protiv Emila Abdiljija, policijskog službenika PU za grad Beograd, zbog postojanja osnova sumnje da je na osnovu falsifikovane diplome uspeo da, krajem 2018 godine, prevari službenike odeljenja za ljudske resurse MUP-a Republike Srbije, te da mu istu uvaže kao pravu, usled čega je uzročno-posledično postao oficir policije, poslat je na obuku za rukovodioca,  zatim postaje vršilac dužnosti šefa operative policijske stanice Surčin, gde provodi par godina, nakon čega novim rasporedom biva premešten u policijsku stanicu Palilula.

 
Tek oktobra 2023 sektor unutrašnje kontrole razotkriva Emila Abdiljija. Međutim, izbegavaju da mu na teret stave i krivično delo Prevara u službi, jer je sa falsifikovanom diplomom doveo u zabludu službenike za materijalno finansijske poslove, koji mu primanja poreze i doprinose umesto za višu stručnu spremu, obračunavaju za visoku stručnu spremu, i to već čitavih pet godina, čime je budžet oštećen za najmanje 500.000 dinara, ako ne i daleko više. Takođe izbegavaju da mu na teret stave i Zloupotrebu službenog položaja, jer se potpuno svesno prihvatio uloge rukovodioca za koju nije osposobljen, i tom prilikom načinio nepovratnu štetu policiji u celini. On je delio naređenja, sačinjavao planove rada, izveštavao po horizontali i vertikali...

Prirodno je da treba da odgovara i tužilac koji je postupao po ovom predmetu krajnje površno. Koliko ovakvih slučajeva ima u državnim organima? Da li će se to ikad ispitati? Pitali smo Rajevića da prokomentariše ovo dešavanje. Evo šta je rekao:


"Nemojte dalje proveravati, pogotovo ne Union i Megatrend diplome i pogotovo ne načelnike koji su odreda otišli u penzije sa falš diplomama?! Ako se oni razotkriju i "popadaju"...nećemo imati nikoga da šefuje policijom?! Neće biti nikoga da kontinuirano urušava sektor javne i državne bezbednosti?! Gde će se bolje uhlebiti prodane duše, nego po državnim organima, sa falš diplomama? Ko će bolje od njih za mafiju odrađivati kombinacije koje traju decenijama, jer će oni verno odslužiti kriminalcima i diplome koje su dobili na poklon i radna mesta koja su dobili na poklon?! Omerta i svima lepo. Ne dirajte falsifikatore, oni su stub Republike Srbije?! Nebojša Stefanović, Siniša Mali, Igor Bečić...

Oprostili ste njima, progledali im kroz prste, oprostite i ostalima?! Kakva bi to policija bila bez falsifikatora na ključnim mestima?! Šta će mu i srednja škola? Ma dajte mu odmah diplomu visoke stručne spreme na osnovnu školu, naučiće, polako... država Srbija je tu da vanserijskom brigom neguje nepismene na rukovodećim pozicijama. Šta će nam pametni? Školovani? Ukinite policijsku akademiju, jer uzgaja ozbiljne entuzijaste i preterane fanatike predane službi.

 
Vidi molim te, specijalizovali se za neke poslove, drže sve u malom prstu, i sad bi oni da vladaju i zavode red? E pa ne može. Ne damo. Temelji države Srbije najbolje se održavaju od nadničarske ruke prevaranata, koji verno odrađuju sve šta im kriminalci narede. Ukoliko su pored toga u duši kukavice, pa to je premija za našu otadžbinu. Em glup, em nepismen, em osion, em strašljiv, a "prodao bi rođenu materu", e toga, dajte nam baš toga da nam bude rukovodilac, jer taj po samoj svojoj prirodi znade, kako da Srbiju i srpstvo satre u temelju?! Znate već kako to ide, Omerta zar ne ?! 

Šalim se naravno. pod hitno sprovesti sveobuhvatnu akciju provere svih diploma u državnom sektoru, a pogotovo u policiji, jer je neviđeni skandal da se u instituciji koja je zadužena za sprovođenje zakona, vrzmaju falsifikatori na ključnim pozicijama!!! Ministre Gašiću, vaša diploma je nadam se ispravna?!

AUTOR: Zdravko Rajević 

 Mišljenja i stavovi u Kategoriji "Lični stav" nisu nužno stavovi redakcije "Glasa javnosti"

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR