Glas Javnosti

DUGIN: Isis je korisni idiot Amerike

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Zvaničnici SAD, primećuje ruski geopolitičar, optužuju takozvanu Islamsku državu za napad u Moskvi, međutim, eksperti su odavno primetili da ova organizacija preduzima terorističke napade isključivo protiv onih koji se suprotstavljaju američkoj hegemoniji.

Takozvana Islamska država Horasan (ISIS-K) je avganistanski ogranak Islamske države (ISIS), a prema zvaničnicima Sjedinjenih Američkih Država, teroristički napad u Moskvi izveli su pripadnici upravo ove organizacije, koja deluje uglavnom u Avganistanu, piše ruski geopolitičar i mislilac Aleksandar Dugin za sajt "Katehon".

Inače, ova grupa je dobro poznata u SAD. Međutim, geopolitičari i stručnjaci za borbu protiv terorizma odavno su primetili da "Islamska država Horasan" i uopšte ISIS preduzimaju terorističke napade isključivo protiv onih koji se koji se, direktno ili indirektno, suprotstavljaju hegemonističkoj politici SAD.

U Avganistanu, oni se protive talibanima i odgovorni su za terorističke napade velikih razmera protiv vlasti u Kabulu.

U Iranu je "Islamska država Horasan" preuzela odgovornost za eksplozije na groblju u znak sećanja na herojskog generala Sulejmanija, komandanta elitne jedinice Kuds Iranske revolucionarne garde, koga su ubili Amerikanci. Iranske obaveštajne službe smatraju da se iza "Islamske države Horasan" skrivaju Mosad i CIA.


U Siriji se ISIS suprotstavlja Asadu, još jednom ogorčenom neprijatelju SAD i Zapada, i prijatelju Rusije.

U Iraku se "Islamska država" suprotstavlja šiitskoj vladi, hrišćanima i sufijima.

U Pakistanu njihove mreže deluju protiv onih snaga koje nastoje da ojačaju suverenitet države, doprinoseći eskalaciji napetosti na granicama sa Iranom i Avganistanom.

U Turskoj se ISIS protivi Erdoganu, do te mere da je on prisiljen da odstupa od zapadne agende i insistira na nezavisnosti Turske. U Turskoj je ISIS preuzeo odgovornost za mnoge terorističke napade.

U Jemenu, ISIS se bori protiv Huta, glavnih neprijatelja SAD u regionu.

ISIS pokušava i da pokrene front u Sinđangu protiv Kine, koja je glavni ekonomski konkurent SAD.

Takođe, ISIS preuzima odgovornost za destabilizaciju Indije u vreme dok ona postaje suvereni i nezavisni geopolitički pol, a ISIS preduzma terorističke napade protiv indijskih vlasti.

ISIS u Africi i zemljama Magreba se uvek pokazuje kao verni saveznik Zapada. ISIS napada antihegemonističke grupe i političke pokrete u Libiji, Alžiru, Zapadnoj Sahari, Maliju, Čadu, Sudanu, Somaliji...


Ali, ISIS nema ništa protiv Izraela, koji u ovom trenutku sprovodi brutalni genocid protiv Palestinaca u Gazi.

Rusija u ovom trenutku nije preterano aktivna ni na Bliskom istoku ni u centralnoj Aziji, gde se nalaze ćelije "Islamske države Horasan".

U centralnoj Aziji ova organizacija ima svoje mreže, ali one nisu spremne za borbu. Njihovi predstavnici nalaze se i na Severnom Kavkazu, i među legalnim i ilegalnim migrantima u raznim gradovima Rusije. U ovom trenutku, u opštem geopolitičkom kontekstu, ISIS nema razloga da napadne Rusiju.

Ali teroristički režim u Kijevu i Kolektivni zapad, koga brine to što njegova moć slabi, imaju veliku korist od terorističkih napada u Moskvi i Rusiji u celini. To se dešava upravo sada, kada je Putin trijumfovao na izborima, i u situaciji potpune mobilizacije države i celolupnog ruskog društva.

Zaključke, primećuje Dugin, možete izvući i sami.

AUTOR: Aleksandar Dugin

Mišljenja i stavovi u Kategoriji "Lični stav" nisu nužno stavovi redakcije "Glasa javnosti"

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR