Glas Javnosti

KOLUMNA DRAŽE PETROVIĆA KOJU MORATE PROČITATI: Dan kad je Karleuša rekla „Učiću, pederu“

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Kada je Jelena Karleuša bila mala, učitelj joj govorio: „Uči, Jeco, uči, mani se tog pevanja, ne ide ti“, a mala Jeca mu je vikala: „Učiću, pederu!“ To je bilo kobno po našu zemlju, društvo i melos.

Na kraju je ipak postala pevačica sa istančanim smislom za rasterivanje malobrojne publike tako da je sigurno neće pustiti da peva na kontramitingu jerbo će od najvećeg mitinga u istoriji Srbije ostati samo ona. I još jedan koji sve može da istrpi.

Posle te školske epizode Jelena Karleuša dugo je tražila šta je, jer kad si osvedočena pevačica koja osvedočeno ne zna da peva, to se jedino ceni u Srpskoj naprednoj stranci, osvedočenoj organizaciji gde svi rade ono što ne znaju.

I mora se priznati da to što ne znaju da rade – odlično ne znaju da rade. I cene ih zbog toga svi oni koji rade ono što ne znaju da rade. Tako da je Jelena Karleuša konačno našla sebe.

Potom je pre neki dan je otišla u Hit tvit, Utisak nedelje za ometene u razmišljanju, jer je u Utisku nedelje već bila, ko se ne seća pre iha-ha-ha sa Borkom Pavićević i Jovanom Ćirilovim, i posle je Olja Bećković kazala da je to bila jedna od retkih emisija zbog kojih se kaje, jer je i tamo Karleuša htela da bude pametnija i od Borke i od Ćirilova, kao što sada pokušava da bude pametnija i od Cece Bojković i od Gorice Popović i od Hane Selimović. A nek se spremi Ajnštajn.

U Hit tvitu je rekla za Vučića nešto zbog čega iz Vučićeve pozadine već danima vire nečije abnormalne šljokičaste kičaste štikle. Rekla je: „Majstor je prekucao igricu. On je toliko sposoban u svom poslu da opozicija i ne postoji.“

Kada je izvesni JFK rekao „Ne pitaj šta država može da učini za tebe, već šta ti možeš da učiniš za državu“, nije računao da će se 60 godina kasnije pojaviti osoba sličnih inicijala, JK, bez F, koja će se setiti mnogo bolje sentence: „Ne pitaj šta Vučić može da učini za tebe, već šta ti prvo možeš da učiniš za Vučića, pa će on posle već nešto učiniti za tebe“.


Te je tako Karleuša prekucala igricu i postala veći Kenedi od Kenedija, s tim što bi njoj pre pristajalo prezime Kenjedi, jer takav stepen takozvane izveštačene kenjaže, preteče veštačke inteligencije, nije postigao niko nikada u zemlji, regionu i vaseljeni.

I tako dobijamo Karleušu kojoj država organizuje novogodišnji koncert u centru Beograda, jer od toliko onih koji lepo pevaju i znaju svojim pesmama da se uvuku ljudima pod kožu, Srpska napredna stranka uvek izabere onog koji užasno peva, al zna da se, umesto narodu, uvuče pod kožu i gde god još zatreba onom kome treba.

– Ne pitaj gde Vučić treba da se uvuče tebi, već gde ti treba da se uvučeš Vučiću – takođe je, valjda misao JK, iz njene bogate karijere srpskog Kenjedija. Mada stručnjaci kažu da je to prvi rekao Marko urić.

Uglavnom, potpuno je jasno da Jelena Karleuša nije otkrila Vučićev talenat za prekucavanje i druge daktilografske veštine odjednom, nego je dugim razmišljanjem shvatila, kao bivša kuma beogradskog Prajda, da je bolje biti kuma „Vučića pedera“, to mu dođe slična manifestacija.

S tim što Prajd štiti ugrožene društvene grupe, a takozvani „Vučić peder“ štiti ugroženog samog sebe.

Tako da mu kontramiting dođe naprednjački Prajd za jednog veoma ugroženog čoveka.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR