Glas Javnosti

DRAMATIČNA SITUACIJA, VUČIĆ PREDAJE KOSOVO I METOHIJU “VELIKOJ ALBANIJI”! – prof. Časlav Koprivica

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Situacija na Kosovu i Metohiji je dramatična, kritična, i bojimo se da može biti samo gora, rekao je član Predsedništva Pokreta za odbranu Kosova i Metohije prof. dr Časlav Koprivica u obraćanju medijima na konferenciji za novinare Pokreta.

Prihvatanje francusko-nemačkog ultimatuma/sporazuma je de jure priznanje tzv. Kosova, ocenio je Koprivica.

– Ovo je početak poraza, ali stvari još nisu izgubljene, od nas zavisi da li će Vučić uspeti u procesu primopredaje Kosova i Metohije tzv. Velikoj Albaniji. Svaki dan koji gledamo ćutke i ne bunimo se, bez pokušaja da sprečimo gaženje svih principa i prava povećava tu opasnost, naveo je Koprivica.

Albanci konstantno nastavljaju sa sistemskim, organizovanim i sa njihovim zapadnjačkim pokroviteljima usaglašenim činovima eklatantnog nasilja, terora, rekao je Koprivica.

– Što je manje Srba na Kosovu i Metohiji, to je manje međuetničkih tenzija, ekscesa i problema – to je način razmišljanja zemalja Kvinte, a s tim je usaglašena politika Aleksandra Vučića, koji direktno kolaborira sa njima, a indirektno sa Kurtijem. Na svaki čin eklatantnog nasilja od strane ilegalnih prištinskih vlasti naše vlasti, pre svega u liku Vučića, reaguju tugaljivim zapomaganjem, pokušajem nekakvog tužakanja bandita iz Prištine, i to kome – onima s kojima su svi ti akti unapred usaglašeni – zemljama Kvinte – rekao je Koprivica.  

Vučić ne samo što do sada nije ništa učinio, već im stavlja do znanja da neće ni ubuduće ništa učiniti, neće prstom mrdnuti, osim što će upotrebiti neiskrene reči koje ne prate dela, a koje objektivno imaju smisao kolaboracije, kazao je Koprivica i dodao da su u utorak “konačno Srbi sa severa KiM i simbolički raskinuli presiju kojoj su bili izloženi od strane Beograda – došlo je do trostruke pobune: protiv NATO okupacije, Kurtija, protiv jedne dramatične, podle okupacije pre svega severa od strane Vučićevih trabanata, od strane pripadnika Srpske liste koji su zapravo vazali NATO vazala, sredstvo sprovođenja politike primopredaje Kosova i Metohije tzv. Velikoj Albaniji”.

– Vučić moli Srbe na Kosovu i Metohiji da ne zapodevaju rat sa NATO paktom, istim onim sa kojima će on u petak započeti manevre, dakle sa okupatorima, na teritoriji centralne Srbije, iako je posle nastavka rata u Ukrajini najavljeno da će naše oružane snage suspendovati sve takve vrste aktivnosti. Njemu je glavna briga da se što pre smiri situacija, “normalizuje” stanje i nastavi i završi proces  primopredaje KiM ilegalnim institucijama Prištine, a suštinski, istorijski i politički “Velikoj Albaniji” – podvukao je Koprivica.

Miting 26. maja, gde je veliki broj ljudi sateran iz Kosova i Metohije, bio je deo usaglašenog plana da, dok Kurti vrši oružani teror nad Srbima, Vučić okuplja ljude da bi pokazao da je spreman na sve kako bi nastavio da vlada, i to je trenutak koji predstavlja vododelnicu, naveo je Koprivica, ocenivši da je “pitanje vremena kada će i na koji način Aleksandar Vučić sići sa vlasti”.

Sarađujemo, naglasio je, sa rodoljubivim strankama, ključna je stvar da on ode, ali da oni koji će doći posle njega budu verodostojni reprezenti rodoljubivog raspoloženja većine građana u Srbiji.

– Borba i dalje traje. Dešava se proces de jure priznanja tzv. Kosova,  a svi mi koji smo toga svesni, pokušavamo da prenemo narod, da ukažemo ne samo na to šta se dešava, već i da od nas zavisi da li će se taj proces dovršiti i da li svi mi koji smo savremenici toga i koji smo mogli nešto da uradimo, nismo učinili ništa, ili ne dovoljno, da se to spreči – poručio je prof. dr Časlav Koprivica.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR