Glas Javnosti

DRAGOLJUB PETROVIĆ: Makedonija je na putu u NESTAJANJE

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Makedonski opozicioni prvak, na stranicama »Politike«, veli da se prilike u Makedoniji svode na „život u nacionalnoj katastrofi

Sa povećanom inflacijom, novim enormnim zaduživanjima, povećanom stopom korupcije i kriminala“, da vlada ne čini ništa „za poboljšanje života građana ili postavljanje novih ciljeva koji bi nas pokrenuli napred“ i zato on predlaže predsedniku vlade „jake reforme u obrazovanju, zdravstvu, ekonomiji i pregovorima s Bugarskom“. I „insistira na nazivu Makedonija (bez Severna)“.

I pokazuje da ne razume prilike u kojima se nalaze ni Evropa, ni Balkan, ni Makedonija. I zato mu treba javiti: Evropa se nalazi pred raspadanjem, a Sloveni na Balkanu (i svuda gde ih ima) — pred nestajanjem.

A na nestajanje Zapad je najpre, da li baš slučajno, osudio upravo njegovu — Makedoniju: znaju zlikovci da je to [bila] nemanjićka Srbija, trenutno je razmiču zlikovačke države Arbanija i Bugarska, zasad obe uz podršku EU i najlakše im je jer je sitna, sama i nemoćna, bez saveznika i zaštitnika (Patrijarh Vaseljenski hoće da „zaštiti“ Ukrajinu, ali neće primetiti ako „Makedonija“ bude poarnaućena i uništena).

Koliko je makedonski opozicioni lider o svemu neobavešten, pokazuje i činjenica da „insistira na nazivu Makedonija (bez Severna)“ jer u školama kroz koje je prošao još nije upisano da su mu ime države uzeli Grci, a ono koje su mu darovali komunisti — popucalo je prilikom rastezanja po srpskoj nemanjićkoj državi (i više „ne drži vodu“).
Za svetske i EU-kriminalce sve su to, međutim, „tehnička pitanja“ i oni se njima ne opterećuju (ako negde nešto „zaškripi“, a amputirani im i pamet i moral, imaju oni u rezervi još osiromašenog uranijuma). Uostalom, na sve to oni gledaju kao na prethodnicu za uništenje Srba i srpskog pravoslavlja (grčko, bugarsko i rumunsko pravoslavlje odavno je postalo solidno zločinačko kao i njihove države koje pred Evropom, i inače, „zastupaju“ nemačke dinastije).


Svemu tome dodaće Zapad (SAD i EU) i još makar dve posebne demokratske zgodice (mnogo bi istinitija bila neka „srpskija“ reč) kojima se priprema „razigravanje“ projekta i najavljuju kasnija glavna događanja: prva se tiče zahteva da »makedonski parlament usvoji rezoluciju o osudi »genocida nad albanskim narodom« u Makedoniji u periodu 1912–1956. godine« (mada je nejasno koji su se u to vreme i gde nalazili ti „Arbanasi“ po „Makedoniji“), a onu drugu obznanjuje Vašington tajms navodom da se »zapadno društvo otvoreno zalaže za predaju vlasti opoziciji bez obzira na to što albanska platforma pretpostavlja etničko čišćenje Slovena koji ne budu hteli da se albanizuju«.

Sve nas to dovodi pred pitanje: ako je Zapad ubijao Ruse i Srbe pod optužbom da su »imperijalisti i kolonizatori«, zašto se sad okrenuo protiv „Makedonaca“ koji su se još davne 1945, a posebno1993. godine javno odrekli srpskog identiteta. Takvo pitanje mogu postaviti samo čestiti i naivni, ali odgovor na njega ne treba očekivati ni od koga, a najmanje od zločinaca: Zapad sad hoće da u njima ubije slovenski identitet – čime se oni dovode pred samolikvidaciju u najgrubljem smislu reči: „Makedonci“ moraju postati Albanci ili će biti očišćeni sa područja „Makedonije“. Po istim onim obrascima po kojima su, tokom proteklih sedam-osam decenija, otud istrebljeni Srbi, jednako kao i sa Kosova i Metohije i, nešto kasnije i malkice drukčije, iz Republike Srpske Krajine i Hrvatske u celini. (Hrvati su, naime, bili „korisni“ dok su satirali Srbe, ali su se sad našli u masi onih 300 miliona „slovenske stoke“ koja je osuđena na potpuno uništenje. Zapad sasvim dobro zna ono što Hrvati hoće da zaborave: da su oni „do juče“ bili Srbi i svoj „zapadni identitet“ dokazivali Jasenovcem, ali se to u zapadne računice tako jednostavno ne da uklopiti jer se tamo pravoslavlje doživljava kao opasnost, a vehabije i mudžahedini kao blagodat – po tome makar što su s jednakim žarom satirali i Srbe i Hrvate.) 

Sve to o čemu ovde govorimo još nije doprlo do svesti makedonskog opozicionog prvaka i on na otvaranje Bugarskog kulturnog centra u Bitolju gleda kao na miniranje „mosta prijateljstva“ i dodaje da takvi postupci ne doprinose uklanjanju „prepreka za evropske integracije“. Ne shvatajući da takvih integracija neće ni biti i da se ne zna do koje će  mere one zavisiti od Bugarske. Jer će se i ona naći među onom „stokom“ koja je predviđena za uništenje.


Kako najavljuju analitičari, kad se to oposli, na redu za nestajanje naći će se Jermeni i Grci. Pa za njima i neki drugi „Indijanci“.

I sve tako — dok spiskove budu sastavljali zločinci. A mali opozicioni prvaci sanjali samo o tome kako da se dohvate velike vlasti. Ne znajući da će nestati pre nego što shvate šta se oko njih dešava.

*

Negde su pravoslavni dobili priznanje „da nisu uništili nijednu manjinu (za razliku od Zapada“) i „građanski red“ je da se Evropskoj Uniji, kao eminentnom predstavniku toga Zapada, i oni oduže jednim priznanjem: u Njoj su se okupile sve evropske zločinačke države (uz tek pokoju koja je tamo zalutala), među njima Engleska se upisuje po tome što je sama izvršila više zločina nego mnoge druge zajedno.

I zato je nedavno istupila iz EU. Da sačuva reputaciju.

Dragoljub Petrović
naukaikultura

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR