Glas Javnosti

DOBRODOŠLI U NIŠ, GRAD KOJI ODUMIRE: Pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Gospodine predsedniče, Dobrodošli u Niš, grad jeftine radne snage, grad koji odumire. Jer u poslednjih 10 godina, izgubili smo 10.000 stanovnika. Da slikovitije objasnim, manji smo za jednu opštinu Niška Banja.

Kad ste već tu, mogli ste da posetite radnike „Jure“, „Leonija“ koji rade u nehumanim uslovima, bez klime tokom tropskih vrućina, u tri smene za platu upola manju od prosečne, kojom se toliko hvalite! Prosečan Nišlija nema prosečnu platu na nivou Srbije. Prosečna plata u Nišu je bezmalo za trećinu niža od prosečne plate u Beogradu i Novom Sadu.

Dobrodošli u grad koji nema atmosfersku kanalizaciju i koji posle svakog jačeg pljuska pliva u fekalnim vodama. Na svakom ćošku imamo potpuno besplatne akva parkove, a onaj akva park od 2 milijarde, zbog koga ste kritikovali lokalnu vlast, nije završen. Nije izvesno ni kada će biti jer radovi već više od dve godine tapkaju u mestu.



Predsedniče, dobrodošli u grad koji ima klinički centar i lekare, ali nema opremu, pa kada neko odseče prste na jugu Srbije lečenje mora da nastavi u Beogradu jer niški lekari ne mogu da ga operišu. I zbog udaljenosti i vremena koje protekne, pacijenti uglavnom ostaju bez ekstremiteta. Zar su ljudi koji se leče u niškom UKC građani drugog reda pa mogu da žive i bez prstiju?!

Dobrodošli u grad koji ne brine o svojim građanima. Tu, na samo nekoliko stotina metara, građani protestuju zbog izgradnje dalekovoda koji bi trebalo da prođe preko škole i dečijih igrališta. Malo dalje odatle je „ulica smrti“ u kojoj ginu ljudi, ali gradska vlast nema sluha da reši probleme ljudima koji žive u Knjaževačkoj ulici.

Dobrodošli u grad koji je nekad imao banju. Sada su od naše Niške Banje ostali spaljeni hoteli u vlasništvu vaših naprednjaka i zastarelo lečilište. Od turističkog bisera, ostalo je samo ime.

Jedna fabrika ne čini proleće. Nišu je potrebna vlast koja će brinuti o ljudima, koja će ulagati u zdravstvo, koja će umesto davanja miliona za izgubljene sudske sporove imati novca za obrazovanje i besplatne udžbenike za decu. Vaša vlast je razorila naš grad, vreme Vaše vlasti ističe!
Jelena Milošević
(Autorka je narodna poslanica i predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Nišu)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od mikica u 14.09.2023 08:23:37 h
     0 
Halapljivi Beograd sve pojeo i pokrao.A jug uvek glasa za lidera koji se prema tom narodu uvek isto odnosi.Pa glasajte ponovo za vođu.Provincija dobija fabrike sa platama prosečno oko 40000 dinaraa Beograd množi javne ustanove sa platama preko 100000 dinara.Samo lud može Niš svrstati u provinciju.