Glas Javnosti

DMITRIJ EVSTAFIJEV: Ovo je nova Rusija, a ti Evropo sa Ukrajinom čekaj srednji prst Amerike

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Politikolog Dmitrij Evstafijev, jedan od kreatora javnog mnenja u Rusiji, izneo je lični stav za češki DenikN, a "Glas javnosti" ga u celini prenosi.

Dok ste nam se smejali i prezirali nas, nastala je nova Rusija, potpuno nesovjetska. Nema nikakve veze sa slikom sovjetskog glupaka. Rodila se Rusija koja vam jasno daje do znanja da vas, kao Evropu, ne doživljava kao partnera. Rusija ima tri partnera: Ameriku, Kinu i Indiju. Vi ste za nas trofej koji ćemo podeliti sa Amerikancima. Evropa to još nije shvatila iako se tome približavamo.

Za sada neće biti podele trofeja. Narednih šest meseci nastavlja se histerija, broje se gubici. Možda godinu. Onda ćete čekati kao što ste čekali posle pripajanja Krima Rusiji da ćemo propasti. To će trajati još tri godine. A onda ćemo se za pet godina mi Rusi dogovoriti s Amerikancima kako dalje zajedno živeti.

Zar vama u Evropi nisu u školi rekli šta je to Minhenski sporazum? I šta se dogodilo s Čehoslovačkom kada su se u jednoj prostoriji našle velike slie?

E, pa pošto su vam rekli to je još uvek bilo pristojno ponašanje. Evropa je sa svojom nadmenošću, prezirom i rusofobijom otvorila put Rusiji i Americi da se dogovore. Na kraju će vam Amerikanci pokazati srednji prst kao i Zelenskom. Vi nemate pojma s kim i s čim ste se sukobili. Vi mislite da se borite s delićem SSSR-a. Grešite. Mi smo potpuno drugačija zemlja. Mi smo samouvereni, smireni a po nečemu više zli nego što je bio Sovjetski savez. Ali, znate šta, ne plašite se. Mi nemamo u planu da obnavljamo SSSR. Idemo na istok i jugoistok. Vi nas puno ne zanimate. Zapravo, uopšte ne. Rusija sada isključivo radi na svojoj sigurnosti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR