Glas Javnosti

ĐORĐEVIĆ: ŠOLAKOV MATRIKS ZA SRBIJU

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Direktor Pošta Srbije, Zoran Đorđević, u svom autorskom tekstu osvrnuo se na rad i poslovanje Dragana Šolaka, kojeg je nazvao tajkunom i mešetarom, optuživši ga da iznosi laži na račun predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

- ​U intervju za televizijsku mrežu MSNBC (koji su, naravno, kao nekakav tobožnji ekskluzivitet i bogzna kako značajne političke izjave promptno preneli svi njegovi mediji, kao i mediji njegovog partnera u pljačkanju građana građana Srbije, onog drugog Dragana, Đilasa) – tajkun, finansijski mešetar i medijski monopolista ovdašnji, Dragan Šolak, pored uobičajenih laži i optužbi na račun predsednika Aleksandra Vučića i Srbije, izrekao je, za divno čudo, i jednu istinu - smatra Đorđević i nastavlja:

- ​Kaže, između mnogobrojnih svojih, već mesecima ponavljanih laži, medijski mogul i sledeće: "Mislim da 60 odsto populacije, nažalost, živi Matriks, gde svaka informacija koja im dolazi je vrlo kontrolisana, dolazi iz jednog izvora." To je sasvim tačno, ali je "časni, čestiti i sposobni biznismen" Šolak namerno zaboravio da kaže da je on taj izvor, da je on monopolista na medijskom tržištu Srbije, da su njegovi mediji (kojima ni on sam, siguran sam, ne zna tačan broj) uz, takođe vrlo brojne, medije njegovog partnera, najnetalentovanijeg među političarima, Dragana Đilasa, kreatori tog i takvog Matriksa, u kome on, i njegova štetočinska družina "potpuno kontrolišu misli svog naroda", kako to i sam konstatuje. On je taj koji sprovodi svakodnevnu gebelsovsku propagandnu kampanju protiv Aleksandra Vučića i njegove porodice, on je taj koji izmišlja, laže, preti, koji osmišljava lažne afere i fabrikuje dezinformacije, koji vređa, često vrlo ogavno i ispod svakog nivoa dobrog ukusa, pa i normalnosti - piše Đorđević.- On i Đilas su ti "vlasnici istine", koju u njihovo ime i za njihov račun, iz njihovih ličnih, lukrativnih interesa, propagiraju kobajagi "nezavisni, objektivni i profesionalni mediji" – svi od reda u njihovom vlasništvu i čiji je rad plaćen novcem opljačkanim od građana Srbije u neko prošlo vreme, kada su bili vlast, do koje im je i jedino stalo i koja je jedini cilj koji imaju. Nije on zabrinut za stanje slobode medija u Srbiji, zna on vrlo dobro da ta sloboda postoji i da niko ne sprečava novinare da rade svoj posao – za šta je, pored svakodnevnih bljuvotina koje se plasiraju preko njegovih medija – i ovaj intervju više nego dovoljan dokaz.

Dat, objavljen i prenet tako kako je Šolak govorio, u mnogim medijima, bez obzira na gomilu laži izrečenih u njemu. On je prevashodno zabrinut zbog toga što više nije u prilici da svojim trange-frange kombinacijama, zajedno sa svojim partnerima, pljačka građane Srbije i što njegove „uspešne“ kompanije sada, u uslovima prave tržišne utakmice i konkurencije, posluju sa gubitkom od više milijardi evra. Osim toga, da je u Srbiji „diktatura i medijski mrak“, kako to (odskora i fudbalski) magnat tvrdi – zar bi on i njegovi mediji mogli bez ikakvih posledica svakodnevno da satanizuju predsednika Vučića i njegovu porodicu?! Zar bi bilo moguće da nekažnjeno najgnusnije vređaju onog kome nije najvažnija lična korist i privatan džep, koji se bori za Srbiju i koji Srbiju voli iznad svega?! Zar bi bilo moguće, neometano i nekažnjeno, u zemlji u kojoj vlada diktatura, da se svakodnevno, kroz nebrojane medije, priziva ubistvo predsednika države – legalno i legitimno, ogromnom većinom glasova građana, izabranog?! Ali, eto, moguće je, svi smo svedoci – u Srbiji, u zemlji u kojoj "vlada diktatura". Ono što, međutim, posebno zabrinjava i zaslužuje dodatnu pažnju u ovom Šolakovom verbalnom galimatijasu jesu i sledeće njegove reči: "Ako ne dobijemo pomoć međunarodne zajednice, ako nema podsticaja da se otvori medijsko okruženje i da se dozvoli profesionalnim novinarima da rade svoj posao, mislim da nas očekuju lažni izbori." Ovo naročito ističem stoga što se Šolak i kompanjoni često pozivaju na to kako su "etiketirani od režima kao strani plaćenici" i oni kojima su strani interesi (pored njihovih ličnih) preči od srpskih državnih i nacionalnih interesa, što je on, zapravo, ovom svojom izjavom i potvrdio. Jer, kada se zađe u suštinu, Šolak je izjavio – ako nam naši inostrani nalogodavci i mentori, raznim pritiscima, pretnjama i ucenama ne pomognu da se vratimo na vlast (budući da smo svesni da nas narod Srbije po zlu pamti, da nam ništa ne veruje i da nas neće), moraćemo da izbore proglasimo lažnim (nevažećim, pokradenim, šta god već), jer je to jedini način na koji možemo da pobedimo Aleksandra Vučića. Kroz haos i srpsko-srpske sukobe koje bismo izazvali, primorali bismo Vučića da odstupi sa vlasti, a onda bi, medijskom mašinerijom kojom raspolažemo, kreirali novi Matriks, u kome bismo mogli da nastavimo sa rastakanjem i upropašćavanjem Srbije.

Dobro je da građani Srbije znaju kakav im se scenario sprema i da budu svesni važnosti izbora u aprilu - zaključuje Đorđević.

BONUS VIDEO: ISPOVEST VANJE BULIĆA ZA TV AVALUSKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR