Glas Javnosti

Da li je Putin muž Aline Kabajeve?

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Ruska štampa pokreće pitanje odnosa Aline Kabajeve i Predsednika Putina. Da li Vladimira Vladimiroviča grize staračka savest ili se skreće pažnja sa Ukrajine ?

Medijski prostor celog sveta predstavlja samo jednu osobu kao muža Aline Kabajeve - Vladimira
Putina. Tabloidna štampa, u potrazi za čitaocem, udavala je sportistkinju za Vladimira Putina
mnogo puta od 2008. do 2015. godine. Prema najpopularnijim verzijama, Putin i Kabajeva su se
venčali u Sankt Peterburgu na Valamu i Valdaju. Nijedna publikacija nije dokumentovana. Još
se nisu pojavili dokazi o braku princeze i Cara Putina.

Internetom kruži mnogo lažnih slika i video zapisa Kabajeve i Putina. Pa šta ako kruže slike neveste Aline sa ili bez mladoženje Vladimira Vladimirovića. „Lepotica i Zver“, reći će rusomrsci kojima se sviđa i Staljin, samo da nije ruski medved Putin. Pravoslavni Rusi vole Putina svim srcem i normalno je da se oženio princezom Kabajevom.


IZVOR: Ustupljena fotografija / Alina Kabajeva u ruskom izdanju časopisa "Maksim"

Prva publikacija u aprilu 2008. o pripremama za proslavu venčanja Vladimira Putina i Aline Kabajeve bila je najzvučnija. Zapadna štampa je materijal ocenila kao zakasnelu prvoaprilsku
šalu u kojoj nije bilo ni zrna istine. Niko nije verovao u autentičnost tih ogovaranja.

Nedeljnik „Der Spiegel“ je sugerisao da je ta glasina neka vrsta PR-a, čija je svrha povećanje
Putinove popularnosti u narodu, jer se njegov lični život čuvao u najstrožoj tajnosti. Kasnije, kada je popularnost Vladimira Putina porasla na Zapadu, eminentne publikacije poput „Pari Mača“ i „Njujork Tajmsa“ nisu oklevale da pišu o Alini Kabajevoj kao skrivenoj prvoj dami. Pri tome, nisu izneli nikakav dokaz . Pozivali su se na javno mnjenje Rusa, a to javno mnjenje je nastalo na osnovu mnogih nepotkrepljenih publikacija u ruskoj žutoj štampi.

Posle su ruske publikacije objavile isto što su ugledni ugledni strani mediji objavili o romantičnoj vezi lepe gimnastičarke i predsednika Ruske Federacije. Onda su te „ugledne svetske publikacije“ objavile šta pišu Rusi, pa su posle Rusi pisali "proverene vesti"...


IZVOR: Ustupljena fotografija / Alina Kabajeva u donjem vešu

Duplo golo uz votku i piroške. Tako se snežna grudva kotrljala, dobijajući sve veću masu. Trenutno mnogi dokazom braka Putina i Kabajeve smatraju sankcije koje su Evropska unija, SAD, Kanada, Velika Britanija i Švajcarska uvele protiv Aline Maratovne Kabajeve 2022. godine.
Zapadni političari su svoju odluku obrazložili time da je bivša gimnastičarka deo najužeg kruga ruskog predsednika. Ne pitaju za dušu i ljubav. Pa taj Putin ne je..e njih već Kabajevu! Da li se ovo može smatrati dokazom? Odakle su došli podaci? Niotkuda. Sve iz istih publikacija u medijima. Dobro se nisu setili da slikaju Putina dok kupuje prezervative da ne bi prao one upotrebljene juče i prekjuče.

Više puta se pokazalo da zemlje takozvane „zlatne milijarde“ ne razumeju ništa o ruskoj stvarnosti. Sve što znaju o Rusiji crpe iz štampe, uglavnom svoje.

Najupečatljiviji primer ovoga može se smatrati ubistvo Darije Dugine u avgustu 2022. Daša i
njen otac Aleksandar Dugin bili su bili poznati na Zapadu. Strana štampa ih je predstavljala kao ljude od velikog značaja u svojoj domovini. U očima Evrope i Sjedinjenih Država, oni su bili ideolozi Putinove politike. Stoga je naručeno ubistvo trebalo da izazove veliki odjek među ruskim narodom. Ispostavilo se da su mnogi ljudi u Rusiji saznali za Dugina iz vesti o tragediji i dugo se pitali zašto je potrebno potkopavati ne tako poznate filozofe.


IZVOR: Ustupljena fotografija / Alina Kabajeva tokom takmičarskih dana

Kao dodatni dokaz o bliskoj vezi Kabajeve i Putina, navode činjenicu da je šampionka veoma
visoko poletela. Godine 2014. napustila je Državnu dumu i bila na čelu upravnog odbora
Nacionalne medijske grupe. Za Alinu je ovo mesto Bogom dano, gde nema pravog posla, ali ima
odličan prihod - skoro milijardu rubalja godišnje. Prema pisanju publikacije, koja je označena
kao strani agent, plata Kabajeve je višestruko veća od plata top menadžera na sličnim pozicijama.

Drugi mediji su preneli, pozivajući se na“ Rosregistar“, da je Kabajevoj i njenim rođacima
registrovana luksuzna nekretnina vredna više milijardi rubalja. Neki od stanova kupljeni su
od predstavnika ruske poslovne elite, koje u stranoj štampi često nazivaju Putinovim
prijateljima.

Strogo govoreći, kakav zaključak se može izvući iz ove informacije, a da ništa ne rastegnemo?
Možda Alina Kabajeva ima uticajnog pokrovitelja. Da li je on njen muž? Možda da, možda ne.
Oni mogu biti povezani, na primer, čisto poslovnim odnosima. Ko bi to mogao biti: Vladimir Putin ili bilo koji uticajni predstavnik političke ili poslovne elite? Nemoguće je sa sigurnošću reći, možda postoje varijacije. Direktni dokazi o povezanosti Putina i Kabajeve još se nisu pojavili - i to uprkos činjenici da je pola sveta zainteresovano za ovu temu...


IZVOR: Ustupljena fotografija / Alina Kabajeva sa prvim mužem Davidom Muselijanom

Da li Alina Kabajeva ima decu?

U intervjuu za časopis „Boljšoj sport“ (2013), Alina Kabajeva je odbila da govori o svom ličnom
životu, dodajući: „Jedino što mogu da kažem je: nemam decu." To je istina, ali čak i tako kratka
fraza izazvala je negodovanje žute javnosti. Tabloidi godinama raspravljaju o tajnom potomstvu slavnih. A evo i zvaničnog saopštenja...Njet . Tišina i to je, valjda, saopštenje.

Alina Maratovna Kabajeva je poznata ruska gimnastičarka, čija je ličnost povezana sa mnogim
misterioznim „skoro političkim“ glasinama. Nećemo roniti u dubine nepotvrđenih informacija i umesto toga ćemo pogledati zvaničnu biografiju izvanredne sportiskinje. Životni put male devojčice iz Taškenta zaista zaslužuje pažnju i poštovanje.


IZVOR: Ustupljena fotografija / Alina Kabajeva i Vladimir Putin

• Olimpijsko zlato. Atina (2004);
• Olimpijska bronza. Sidnej (2000);
• Osmostruki šampion sveta;
• Višestruki šampion Evrope;
• Višestruki šampion Rusije.

Nije loše, zar ne? Zato je današnja biografija posvećena Alini Maratovnoj kao jednoj od najuspešnijih sportista u ruskoj istoriji. Mala Alina rođena je 12. maja 1983. godine u Uzbekistanskoj SSR, u gradu Taškentu. Otac - Marat Vazikovič Kabajev je pravoverni musliman i profesionalni fudbaler, igrač taškenatskog tima "Pahtakor". Mama - Ljubov Mihajlovna Kabajeva nekada je bila profesionalna mkošarkašica. Nacionalnost: Ruska.

Godine 1991. Alinina porodica je bila primorana da se preseli u Kazahstan. A za Kazahstan se mlada gimnastičarka takmičila do 1993. Međutim, od 1993. godine, 11-godišnja Kabajeva i njena
porodica, među kojima je bila i njena sestra Lejsan, preselili su se u Moskvu.

Alina Kabajeva u mladosti

Jedan od razloga za preseljenje u Moskvu je dalji razvoj talenata devojke. S obzirom na to, Alina
je od 1993. godine trenirala pod Irinom Viner, koja je postavila strogi uslov - devojčica je morala da smrša, jer je bila preteška po standardima ove sportske discipline.


IZVOR: Ustupljena fotografija / Alina Kabajeva na plaži

Alina se nosila sa zadatkom, dokazala svoje talente i 1996. pridružila se ruskom gimnastičkom
timu.

Prvu ozbiljnu nagradu – zlato na Evropskom prvenstvu – osvojila je sa 15 godina, 1998. godine.
Prvi put je postala svetska šampionka 1999. godine.
Zvanično je završila sportsku karijeru 2007. godine zbog „prirodnih promena“ na telu.

Alina se 2001. godine našla u epicentru doping skandala, zbog čega je godinu dana suspendovana sa međunarodnih takmičenja. Optužbe za upotrebu dopinga nisu potvrđene .
Uprkos veroispovesti svog oca, Alina Maratovna je 2004. godine, uoči Olimpijade u Atini prešla u pravoslavlje.

Visoko stručno obrazovanje stekla je dva puta: 2007. godine je diplomirala na Državnom univerzitetu u Moskvi, a 2009. je diplomirala je na Univerzitetu fizičke kulture u Sankt Peterburgu. Tamo je 2018. godine odbranila doktorsku tezu, postajući kandidat doktorskih pedagoških nauka.


IZVOR: Ustupljena fotografija / Alina Kabajeva kao model za kupaće kostime

Godine 2007. postala je poslanik Državne dume Ruske Federacije petog saziva. Bila je odgovorna za omladinsku politiku u državi. U februaru 2008. imenovana je u Javni savet Nacionalne medijske grupe. Pored svojih političkih aktivnosti, Alina Maratovna se pokazala i kao TV voditeljka, a glumila je i u spotu za muzičku grupu „Igra reči“. Objavila je sopstveni program „Koraci do uspeha” (2008-2010), u kojem je analizirala biografije poznatih ličnosti.

Ono o čemu se malo govori je društveni i lični život, 2006. godine je ušla u prvih deset najpoželjnijih žena u Rusiji prema standardima časopisa „Glamour“. Nešto kasnije, postala je najpoželjnija žena u Ruskoj Federaciji u kategoriji sport, prema nekada popularnoj nagradi Top-10 Seksi.


IZVOR: Ustupljena fotografija / Alina Kabajeva i Vladimir Putin

Od 2002. do 2006. Alini Maratovnoj je pripisana afera sa Davidom Muselianijem, koji je u to vreme bio zamenik načelnika policijske uprave Presnjenskog rejona u Moskvi sa činom kapetana milicije. Tek 2004. godine je Kabajeva je potvrdila stvarno postojanje veze sa Davidom, što ih nije sprečilo da raskinu 2006.

Alina Maratovna je 2013. u intervjuu priznala da nema dece. Međutim, 2015. godine pojavile su
se uporne glasine da je Kabajeva, koja je nestala iz medijskog prostora na nekoliko meseci, rodila prvenca u Švajcarskoj. Trenutno se sportiskinji pripisuje dvoje dece. Upravo je ovaj
„povećani nivo šifrovanja ličnog života“ postao osnova za glasine da je i sam predsednik Ruske Federacije u vezi sa Alinom Maratovnom.


Sama Alina Maratovna, iz očiglednih razloga, negira takve glasine, što je nije sprečilo da potpadne pod američke sankcije u avgustu 2022. Ali sve ovo je i dalje samo prazna nagađanja. Prave zasluge Aline Maratovne Kabaeve zabeležene su u istoriji ruskog sporta i ne zahtevaju ni potvrdu ni pobijanje.

Da li Alina Kabajeva ima decu?

Publikacije o zajedničkoj deci Putina i Kabajeve počele su redovno da se pojavljuju od 2009. Na
stranicama stranih i ruskih publikacija, par je skoro svake godine imao decu, najčešće sinove,
koji su se zvali Dmitrij ili Vladimir . Par puta su se rodili blizanci, a jednom čak i trojke.
Tabloidni mediji, žedni pažnje čitalaca, doveli su situaciju do potpunog apsurda: ako je
verovati štampi, onda su, prema grubim procenama, Putin i Kabajeva imali ukupno 12-15 dece.

Naravno, nijedna publikacija nije predstavila nikakav dokumentarni ili fotografski dokaz.
Neki su se pozivali na anonimne vladine izvore, drugi su pisali u žanru „glasina“ bez
konkretnih izjava.


Na Internetu možete pronaći mnoge fotografije Kabajeve i njenog sina - sve one nisu ništa drugo do lažne. Uglavnom je to fotomontaža, ali ima i nekoliko pravih fotografija. U jednom od njih Alina drži jednogodišnjeg dečaka u naručju, u drugom, isti dečak je već odrastao, dete sedi pored šampiona na sportskom događaju. Kako je još 2011. rekla olimpijska šampionka, dečak je sin njene sestre: „Sada imam i sestrića Arsenija, našeg slatkog. Svi, međutim, misle da je ovo moj sin (smeh)“.

Dakle, da li Kabaeva ima svoju decu? Trenutno nema apsolutno nikakvih dokumentovanih
informacija o ovom pitanju. Dakle, nije moguće odgovoriti na pitanje sa sigurnošću ili sa bilo
kojim stepenom verovatnoće.

Eto gospodo švaleri sad znate šta su ljubavne muke. Ima dece, a nema dece, pa onda ne znate
kome alimentaciju da plaćate, a još je gore što vam fina gospođa i ne traži alimentaciju. Užas, ima para, a ne možete da se pohvalite plaćanjem alimentacije, a bez alimentacije i niste neki švaler.

Tekst pisao: Švaler Vlastimir Ninin

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR