Glas Javnosti

ČEDOMIR ANTIĆ: Uvođenje sankcija jednoj državi isto su što i rat protiv njenog naroda

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Istoričar Čedomir Antić protivi se politici međunarodnih sankcija.jer su takve sankcije prema jednoj državi isto su što i rat protiv njenog naroda.

Osuđujem svaki rat, pa i tekući u Ukrajini. Primećujem da je on časniji i utemeljeniji na međunarodnom pravu od sankcija SAD i saveznika prema ruskom narodu, piše Antić u tekstu za Napredni klub.


Siguran sam da su u NATO-u ljuti što, za razliku od tridesetak ratova koje su vodili od 1990. godine, sada nisu napali prvi i što ovaj rat nije ni približno krvav kao njihove humanitarne kampanje.

Mi Srbi znamo za njihove imperijalne intervencije, podršku fašisoidnim mladim nacijama i licemernu nenačelnost. Sećamo se i nikada im nećemo oprostiti. Bojim se da će nedemokratske, dekadentne i agresivne države Zapada nastaviti politiku koja je ovaj rat i izazvala, sve dok ne izazovu globalni sukob. Srpski je interes da sačuvamo naš narod i države u miru, ali to ne znači da ne razumemo ko je svih ovih decenija bio, i sada jeste na strani zla, zaključuje Čedomir Antić.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR