Glas Javnosti

BEZ MORALA I ČASTI! Neki advokati koriste SITUACIJU za ličnu promociju, a protiv INTERESA KLIJENATA I STRUKE!

Lični stav
Autor: Aleksandar Popović

Pojedini advokati koriste trenutnu situaciju za svoju političku promociju odnosno svrstavanje i pozicioniranje u određene političke kolone i grupacije.

 Najglasniji u tome su upravo oni koji iza sebe nemaju ama bas nikakvo advokatsko (a ni političko) postignuće. Trenutnu situaciju vide isključivo kao mogućnost da se vinu u orbitu društvenih dešavanja.

Populizam nikada nije bio svojstven istinskim advokatima, a budućnost karijere svakog advokata ponaosob, apsolutno nije u masovnim tužbama takozvanim masovkama koje funkcionišu po principu copy/paste postupanja i prepisivanja. Takva advokatura nije ni trećerazredna imitacija korporativne advokature, koju svi tobože borci za nezavisnu i samostalnu advokaturu kao i takođe tobože borci za ustavnost i zakonitost, toliko kritikuju i osporavaju.

Sve ovo viđeno je već 2017 godine kada je advokatura Beograda izdana i prodana od strane onih kojih su je iskoristili za lično pozicioniranje u okviru “opozicionih medija i grupacija” ukoliko se isti mogu uopšte nazvati istinskim opozicionarima. Advokatura je tada ostala kratkih rukava a korist su imali politikanti.

Sada tu istu, već viđenu matricu, pojedinci ponovo koriste ne bi li se nametnuli mejnstrim medijima kao populisti koji su oponenti svemu i svačemu u ovome društvu, ujedno tražeći način i model da dođu u poziciju lične trgovine. Sve u svemu u samoj advokaturi trenutno je borba za mesto “mletačkog trgovca” a ceh plaćaju istinski advokati koji predstavljaju ogromnu većinu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR