Glas Javnosti

Akademik prof. dr Srboljub Živanović – svedok istine o genocidu u Jasenovcu

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Posle nekoliko nedelja komentar na događaje u ovakvom svetu može biti samo manjkav, ali saznanje o tim događajima svejedno gradi sliku nadolazeće svetske katastrofe o kojoj se tako dugo govorilo.

Kada je jedan poznati duhovnik, starac Jefrem Arizonski, još pre svog upokojenja decembra 2019. rekao da će treći svetski rat početi dva meseca posle njegove blažene končine izgledalo je da možda, ipak, ovo proročanstvo neće biti ostvareno, ali danas posle više od četiri godine znamo da se nalazimo u sred događaja koja vode kulminaciji upravo proročkih reči velikog starca. I eto i mi smo se trudili da opišemo stradanja, sukobe i planove globalističke elite, iako su se pojedini analitičari, nadamo se u dobroj nameri, ograđivali od činjenice da se nalazimo pred vratima najvećeg svetskog rata ikada.


Međutim, sada je potpuno jasno da su se krize širom sveta naoštrile na velike sukobe, neke čak izuzetno vuku u tom pravcu užasnom retorikom i još gorim posledicama kao što je to na Bliskom istoku. U Gazi gledamo neverovatne civilne žrtve, 24 000 poginulih Palestinaca od kojih 12 000 dece ili svakih šest minuta pogine jedan Palestinac, u toku jednog dana pogine 117 dece i svakog dana najmanje desetoro dece pretrpi amputaciju bez anestezije. Ovo su argumenti tužbe Južnoafričke Republike protiv Izraela za genocid. Značajni su gubici i na strani Izraela, specijalno vojnog kontigenta sa skromnim podacima o tome jer rat mora ići dalje kada globalisti pale svet.


Zaista Veliki rat


Sukob se opet razgoreva i oko Irana, ne zaboravimo da je u Iranu realizovan hakerski napad koji je ozbiljno afektirao energetske resurse. Ne zaboravimo ni Jemen koji je blokadom transportnog puta kroz Crveno more naterao najveće svetske kompanije da odustanu od isporuka energenata i druge robe Izraelu i koji je sada meta koalicije od desetak država na čelu sa SAD. Opet, na drugoj strani Švedska poziva da se njeno stanovništvo pripremi za rat, dok je Nemačka preplavljena protestima poljoprivrednika kojima su ukinute subvencije, dok je vlada Nemačke npr. samo jednom čuvenom filantropu uplatila 3,6 milijardi evra financijske podrške za plan kontrole stanovništva. Poljoprivrednici protestvuju i u Francuskoj, Poljskoj, Rumuniji i možda ovaj proces urušavanja proizvodnje hrane najbolje opisuje jedan demonstrant rečima – Oni hoće našu zemlju! - Pitanje svakao ostaje – Da li ovi događaji imaju i najneznatniju tendenciju smirivanja?

Naravno ne, upavo se brutalnošću i tvrdokornošću globalističkih struktura svetska kriza produbljuje i osnažuje i to je imamentni cilj kreatora sukoba kako svet odvesti u katastrofu. Prosto ignoracija kriza najrazličitijih vrsta, zlurade konstatacije, ruganje svakom konstruktivnom predlogu, raspinje državnih budžeta su samo neke metode globalista za intezivno guranje svetskog stanovništva u uslove koje vode u zaista Veliki rat. Prosto nepotrebno je spominjati sva krizna žarišta širom sveta koja se formiraju dok kolovođe ovog bezumništva sede ovih dana u švajcarskom gradu i mantraju kako izvesti kako kažu finalno rešenje preko tzv. bolesti Iks koja treba da odnese milijarde života. Inače moto ovog navedenog skupa je „povratak poverenja“ sa podtemama o delenju resursa i poverenju u budućnost koji grade monstrumi Novog svetskog poretka, što bi rekli hipokriziji nikad kraja. I svakako, nezaobilazno pitanje odkud toliko sigurnosti i drskosti u globalističkoj zimskoj idili. Resurs koja je ova grupa zajedno sa dugorazvijanom infrastrukturom u protekle tri godine ne računajući decenije priprema bazirana je na čuvenom zdrastvenom tretmanu ili bolje reći posledicama kojima ova bezdušna klika zla sada može upravaljati. Taj resurs se sastoji od, po nekim statističarima, 5.4 milijarde obmanutih, zavedenih i brutalno ranjenih ljudi poznatim zdrastvenim tretmanom koji pruža neslućene mogućnosti kreatorima nečuvenog haosa. I umesto da se već do sada pokušalo pomoći onima koji strahovito pate od „vere u globalističke priče“, ne, istina o ovoj tragediji nije ni zagrebana u nacionalnim vodećim medijima i ovakva situacija dovoljno govori o razmerama novog stradanja kojeg možemo nazvati supergenocid i dakle, Bolest Iks proizašla iz nebrojenih posledica može da počne.


Svedok istine


Nadalje, dozvolite da o dešavanjima izbornog cirkusa govorimo neki drugi put jer smo se danas okupili da progovorimo reč o jednom od najvećih intelektualaca našeg doba, novopredstavljenom pred predstolom Gospodnjim, o akademiku prof. dr Srboljubu Živanovića, čoveku koji je istinu o genocidu u Jasenovcu ispovedao gotovo celim svojim životom. Od onog momenta kada se lobanja stradalog malog deteta našla u rukama ovog istaraživača u procesu iskopavanja masovnih grobnica sistema logora Jasenovac, momenta koji će zauvek promeniti duševno i duhovno nastrojenje jedinog Srbina u Komisiji koja se bavila procenom žrtava u Jasenovcu, pa do upokojenja naš dragi prof. Živanović je postojano svedočio. Taj teret svedoka ove zastrašujuće istine o stradanju sopstvenog naroda ovaj vojnik istine je poneo požrtvovano i nepokolebljivo kroz desetine godina svedočenja, ali i stranstvovanja po svetu.

Zbog te večne istine, iako odlučan da ne preda materijale o istraživanju onima koji su naprasno prekinuli postupak istaraživanja, ukuljučujući i dnevnik koji su svi istraživači redom potpisivali jedni drugima na kraju dana, junak našeg doba je sačuvao i tako su stotine hiljada žrtava redom 730 000 Srba, 23 000 Jevreja i 80 000 Roma našli svog zastupnika. Iako je prof. Živanović svojim izuzetnim preglaštvom uspeo da u naučnom svetu pruži nova i značajna otkrića u okviru medicinskih nauka, ovo delo svedočenja o žrtvama genocida i čuvanja svih nas od greha zaborava, prof. Živanović i pored progona iz otadžbine i progona u svetu samo njemu znanom, je ugledalo svetlo dana kroz knjige, konferencije i mnogobrojana obraćanja u kojima se nije menjao ni broj npr. 110 000 stradale dece do 14 godina u Jasenovcu, ni broj i način ubijanja koji ima listu od 56 monstruoznih vidova bestijalnog ubijanja žrtava, ni broj i dimenzije grobnica. Prof. Živanović je govorio i o monstruoznosti oko 1300 sveštenika katoličke crkve koji su neposredno sudelovali u zločinima, o broju stradalih i bačenih u Savu, o monstruoznosti odvođenja male dece u ustaške porodice na planu trećine pokatoličavanja zaslugom Dijane Budisavljević koja je čudom izgubila spisak te dece i tako su ta deca ostala u porodicama zločinaca kao primer najnepostidnijeg oblika mučenja ovih malih mučenika. I previše je dug spisak srpske nesreće koja je doplivala do naših dana i kao jeziva poruka stoji pred svima nama– Ko se ne bori za istinu o stradanju u genocidu taj doživi postgenocidnu perspektivu -


Danas su mnogi hteli skloniti istinu o genocidu u Jasenovcu i zatrti delo i reči akademika prof. dr Srboljuba Živanovića, jer bi da se, ne dao Bog, sjedinjuju sa najvećim satanistom i arhijeretikom kroz razjapljene čeljusti jeresi ekumenizma. Danas brojne institucije sramno ćute ne davajući počast i sećanje neumrlom delu svedočenja istine ovom intelektualcu koji je pokazao šta ta reč zapravo treba da znači. Zatiranje srpskog naroda ne prestaje, jer su i Jevereji i Romi kroz jedinstavena imena genocida nad svojim postradalim narodom Holokaust i Samudaripen uvrstila Jasenovac kao stratište, samo su Srbi ostali zakovani i zaključani u svetskoj zaveri protiv sebe potpomognuti izdajnicima, veleizdajnicima, autošovinistima kojima nije teško smanjiti i broj stradale dece, a kamoli čitavog broja srpskih žrtava. I naravno, ovom prilikom treba pomenuti mnogobrojne žrtve srpskog naroda kroz celi 20. vek koji su širom zemljinog šara ostali bez pomena, obeležja i sećanja i znajmo da mi nikakav napredak i oslobođenje nećemo ostvariti dok se ne počnemo poklanjati istorijskoj žrtvi milionskog srpskog naroda koji nas gleda sa druge strane naše bedne stvarnosti i s pravom čeka da se osvestimo i pružimo plodove borbe za veru i otačastvo dostojne njihove nezalazne žrtve.

Neka bi Gospod primio dušu u rajska naselja našeg dragog profesora i nagradio ga svaku posvedočenu reč jer se kroz prof. Živanovića i mi se uzdamo nađosmo svedocima istine.


Ipak na kraju spomenimo i grupu građana koja se kroz više od 1100 dana okuplja ispred Skupštine svedočeći sve ovo o čemu smo govorili.

„Nadamo se da je najveći grad pod zemljom dočekao svog najvećeg prijatelja, svog ispovedika prof. Živanovića“


AUTOR: Gordana Kangrga-Mikulić

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR