Glas Javnosti

AKADEMIK MATIJA BEĆKOVIĆ: Mi smo amerikanozovana nacija

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Akademik Matija Bećković, potresen je, zbog dve velike tragedije koje su pogodile Srbiju. Posle krvavog pira koji se dogodio u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, kada je trinaestogodišnji dečak (ubica) Kosta K. ubio devetoro ljudi, masovni ubica iz Mladenovca Uroš B. (21) ubio je osmoro ljudi i ranio još 13.

Pomalo besan zbog tragičnih događaja, Matija Bećković, poslao je poruku u kojoj za pomenute događaje „okrivljuje“ uticaj zapada na srpski narod i kulturu.



- I to što preuzimate kolektivnu krivicu, i to vam je američka kultura (virtue signaling); i to što ćutite i pozivate na molitvu – i to vam je ono što ste naučili na američkoj mreži od Amera (thoughts and prayers); i to što palite sveće po ulici umesto u crkvi i što odajete počast na ulici, i to vam je američka kultura (rest in peace dear angel); i to što će se uskoro držati javne komemoracije preminulih gde će se pričati o njihovim vrlinama i detaljima iz života, i to vam je američka kultura; i sve što gledamo na televiziji, od vesti, filmova pa do rijalitija, kvizova i šou programa, ceo noviji koncept, i to vam je stiglo iz Amerike; i šoping "molovi“ i Halovin i ceo taj hajp je američka kultura; i ta ogledna škola za "elitnu“ decu, i to je američki izum; i ceo incident je američka kultura; i komentari dece na mrežama (koji su svakako pola na engleskom), i to je američka kultura. I to što vam deca žive od i u društvenim mrežama, i to vam je američka kultura. Mi smo amerikanizovana nacija.

Narod sa hiljadugodišnjom kulturom kopira i preuzima kulturu države stare 200 godina, koja je najviše ubila tuđe dece širom sveta, uključujući i srpsku. I to što nijedan ministar nije već podneo ostavku, i to je američka kultura. Nemamo mi I od Istoka. Mi smo mali Amerikanci - poručio je Bećković.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Zoran u 13.05.2023 13:38:17 h
     0 
Niste, amerikanizovani ste samo losim iz Amerike. Dobrim niste.