Glas Javnosti

145 godina Josifa Visarionoviča Staljina!

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Da, bio je kult ličnosti ali je bila i ličnost.

Ima li nešto gore od pijanog čoveka ? Da, pijana žena.

Ima li nešto grđe od Staljiniste ? Da, anti- Staljinista!


IZVOR: Ustupljena fotografija / Staljin u mladosti

Samo par reči o velikom rođendanu velikog Staljina. Nema potrebe da ga branimo od današnjih liberala, jer Staljina brani nahranjeni ruski narod, a ne Jela – štucna, udata za levo krilo "FK Rgotina".

Bedan je bio ruski narod pod Carem Nikolajem drugim, bedan toliko da mu rebra nisu bila ni za afrički paprikaš. Uništena zemlja, bez šanse da se pošteno prekrsti pre odlaska na imanje Svetog Petra. Majko Božija, što si dozvolila da se belosvetski šljam raduje ruskoj bedi, ruskoj propasti. Još malo i – skoro će fajront. Gotovo. Deda Lenjin i sinovac Trocki lumpuju, profuknjača Krupskaja pravi bal za pobijeni ruski narod, Cara Nikolaja već pojeli crvi, seoske neveste šiju binde od koprive i kače ih mačku o rep jer nema momaka za ženidbu...i odjednom – Staljin!



Kako to ?

Eto, tako to.

Gospod Bog dao aušvajz Josifu Staljinu da spasi ruski narod, da ga povede u nešto bolje od komunjarske budućnosti. Staljin komunista rasterao Lenjinove komuniste. Komunizmom protiv komunizma! Majstorstvo, kako ne. To je mogao samo veliki Staljin. Od srpa i čekića napravio zemlju sa atomskom bombom, osvetlio Rusiju, napravio traktore i tenkove, mnogo votke i kolhoznice sa brushalterima broj 5.


IZVOR: Ustupljena fotografija / Lenjin (levo) i Staljin

Dosta za ovaj rođendan. Još par rečenica da ne bude dosadno Predsedniku Putinu a onda palimo bioskop. Budući „otac nacija“ je rođen 18. decembra 1878. u istočnoj Gruziji. Njegovi preci su pripadali nižim slojevima stanovništva. Otac Visarion Ivanovič je bio obućar, malo je zarađivao, mnogo je pio i često je tukao svoju ženu. Od njega je dobio i malog Soso, kako je njegova majka Ekaterina Georgievna Geladze nazvala svog sina.
Josifova majka je želela je da njen voljeni sin postigne „najbolje“ u životu, da postane sveštenik. U ranoj mladosti provodio je dosta vremena među uličnim buntovnicima, ali je 1889. primljen u lokalnu pravoslavnu školu, gde je pokazao izuzetan talenat: pisao je poeziju, imao visoke ocene iz teologije, matematike, ruskog i grčkog jezika.

Po završetku gimnazije sa 15 godina, mladić je nastavio školovanje u Tifliskoj bogosloviji (sada Tbilisi), gde je stekao prijatelje među marksistima. Paralelno sa glavnim studijama, počeo je da se obrazuje, proučavajući "anderground" književnost. Godine 1898. postao je član prve socijaldemokratske organizacije u Gruziji. Pokazao se kao sjajan govornik da promoviše ideje marksizma među radnicima... itd, itd!


IZVOR: Ustupljena fotografija / Jakov Staljin (Josifov sin) u zarobljeništvu

Vest o smrti sovjetskog lidera šokirala je zemlju. Kovčeg sa njegovim telom postavljen je u Mauzolej pored Lenjina. Prilikom ispraćaja od pokojnika u masi je nastao stampedo koji je mnoge koštao života. Godine 1961. ponovo je pre- sahranjen u blizini Kremljskog zida itd, itd!

Na vama je, poštovani čitaoci, da pravilno ocenite život i uspehe Josifa Staljina po svojoj savesti i saznanja koje o njemu imate, a koje ste dobili od režimskih medija kojima ste godinama izložena. Sigurno su na vas delovali pojedini lideri koi se protiv staljinizma bore – staljinizmom. Samo, staljinovi uspesi se vide, a na koricama knjige Broza Tita debela prašina. Ne trčite pred rudu liberalnih konja - galopera i sponzora koji se uvek fiksaju prefiksima - slobodni, svetski, liberalni, napredni, demokratski... Manite se ćorava posla.


IZVOR: Ustupljena fotografija / Staljinova sahrana

Mislite svojom glavom, a oči koristite po potrebi. I na kraju, pijte votku i rakiju jer su naša pića garantovana naša i prirodna dok su ona druga, ona- "Blek Meri" zamućena krvlju malih naroda, a viškom krvi zalivaju "krvave muškatle" I još jedan šlager iz filma koji slušate:

Pijmo za Rodinu,
Pijmo za Staljina,
Ispijmo i ponovo da nalijemo


IZVOR: Ustupljena fotografija / Komunista Genadi Zjuganov na Staljinovom grobu

(Posvećeno Bori Komadu i Miši Motki.)

AUTOR: Vlastimir Šone Ninin

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR