Glas Javnosti

LAŽNA VEST ILI ISTINA? Savez za Srbiju (SZS) više ne postoji, OGLASIO SE ĐILAS

Vesti
Autor: Glas javnosti

Beogradski list "Danas" objavio je da opozicioni blok Savez za Srbiju više ne postoji, što je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas ocenio kao "lažnu vest".

List navodi, pozivajući se na svoj izvor iz vrha bloka, da je SzS prethodne večeri održao poslednji sastanak na kojem je dogovoren prestanak postojanja ove grupacije opozicionih stranaka koje su bojkotovale izbore.

Izvori "Danasa" navode da su ovo ostalim predstavnicima stranka koje su činile Savez predložili Ðilas i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, koji su, navodno, rekli da je Savez dostigao svoj maksimum te da svaka članica treba sada samostalno da se razvija.

Raspad SZS će "zamaskirati" time što će se "praviti" novi opozicioni blok, koji bi mogao da se zove Srpska bojkot opozicija, kojoj bi se pridružili manji pokreti, navodi list.

Međutim, Ðilas je na društvenim mrežama vest o gašenju Saveza za Srbiju ocenio kao lažnu i naveo da je na sastanku predložio da članice Saveza, zajedno sa drugim političkim organizacijama koje su bojkotovale izbore, formiraju "Srpsku opoziciju".

Kako je naveo, ta ideja je dobila podršku članica Saveza i dogovoreno je da se iznese pred clanice tzv. "bojkot opozicije" na sastanku zakazanom za sredu.

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR