Glas Javnosti

КУД СИ ПОШАО М.А.(67)?

Vesti
Autor: novosti.rs

Полиција је пензионеру рекла да ништа не брине јер ће ћу лекове храну и све што му треба неко брзо донети

Кренуо сам само до поште да подигнем паре. Зауставише ме, стрпаше у ауто и вратише кући. Овако за „Новости“ почиње своју причу М.А. (67) из Сремске Митровице, који се лично уверио у озбиљност мера државе у циљу обуздавања вируса корона.

Ово се десило јуче, па је овај пензионер још и добро добро прошао, имајући у виду да је данас ступила на снагу забрана лицима старијим од 65 година да излазе на улицу после 10 часова.

Подсећамо, одлуком државе, после 20 часова, свим особама је забрањено да излазе напоље, а онима које полиција затекне на улици биће писана кривична пријава.

Знао сам да су пооштрене мере, али рачунам, морам да подигнем новце и идем до продавнице. Живим сам, нема ко други уместо мене. На пола пута зауставила ме полиција. Личну карту и број телефона. Куд си пошао?! Ставили су ме у ауто и вратили кући уз наредбу да не смем да мрднем из дворишта – описује сусрет са органима реда М. А.

Полиција је пензионеру одговорила да ништа не брине јер ће ћу лекове храну и све што му треба неко брзо донети.

- Тако је и било. Дође комшија ког лично познајем са пуним џаком хране. Питао сам колико кошта, дајем им картицу, рекоше ми “ништа не кошта, не требају паре, само седи у кући” - прича старији човек.

Изненађен брзом реакцијом и бригом М. А. се једино пожалио да нема квасца. То га брине. Више од тога га брине и како ће посејати башту ако нема ко да дође да узоре земљу. Каже, срећом има интернет, и радо би и сам помогао некоме. Снаге има, али и година тек толико да не може.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR