Косовска влада: До 27. марта обустава наставе на КиМ

skola

Иако на КиМ није забележен ниједан случај заразе коронавирусом, влада у Приштини одлучила да се од 12. до 27. марта обустави настава.

Косовски премијер Аљбин Курти рекао је на конференцији за новинаре да ће до 27. марта бити затворени вртићи, школе и факултети.

Додао је да је одлука донесена како би се спречило ширење коронавируса, иако на тертирији КиМ званично још није забележен ниједан случај заразе Ковидом-19.

Навео је да се уводи обавезна контрола путника из земаља у којима су регистровани случајеви заразе коронавирусом.

Рекао је да се јавне активности, укључујући и спортске сусрете, могу одржавати без присуства публике.

Курти је поручио да ће бити кажњен свако ко се не буде придржавао одлуке владе.

Косовски министар здравља Бесник Бисљими рекао је да се мере односе и на образовне и здравствене установе у српским срединама, додајући да "вирус не напада по националности".

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

На Сребрном језеру планира се отварање аеродрома.

Србија је остварила видан напредак у усклађивању са законима и стандардима ЕУ за безбедност хране, што је обухваћено Поглављем 12 приступних преговора са ЕУ, речено је данас на брифингу у ЕУ инфо центру у Београду.

Kurti kaže da je Grenel imao veliki uticaj. Sa 82 glasa za, 32 protiv i jednim uzdržanim, Skupština Kosova je u sredu kasno uveče izglasala nepoverenje vladi Aljbina Kurtija, objavila je koha.net. Sednici je prisustvovalo 117 poslanika u Skupštini Kosova.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета