Glas Javnosti

SPAVAJ VELIKI NAŠ DEČAČE, VOLIMO TE! Sahranjen Stevan Jelovac: Sestra jecajući izgovorila POTRESNE REČI (FOTO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaš Stevan Jelovac, koji je preminuo u 32. godini, sahranjen je na Gradskom groblju u Novom Sadu.

Od prerano preminulog sportiste oprostili su se porodica i prijatelji.

-U ime nas mogu samo da ti kažem dve reči "Volimo te", jedva je izgovorila jedna od sestara, opraštajući se od Stevana. 

Na Gradskom groblju okupio se i veliki broj ljudi iz sveta košarke, među kojima je bio i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, a u ime sportista od Stevana se oprostio Aleksandar Jovančević, koji je rekao da je Jelovac bio veliki borac i rođeni pobednik.

-Bezbroj koševa, skokova, asistencija. Stevan je živeo za košarku. Ali nećemo mi danas o tome. Mi ćemo danas o onome što nije merljivo. O duši, o srcu, vaspitanju, poštenju , marljivosti. Preko 20 godina sam trener, i ne znam još koliko ću po božijoj milosti, ali dok budem živ kad god me bude pitao kako treba da izgleda vrhunski sportista, reči ću "Tačno tako kako je izgledao, živeo i radio Stevan Jelovac. Bio je vrhunski sportista i kompletan čovek"- rekao je Jovančević.

Kako dalje dodaje, Stevan je iskreno voleo, poštovao i cenio sve svoje trenere. Od dobrog starog čika Janka pa do Stefaos Dedasa. Voleo je sve svoje saigrače, poštovao sve svoje protivnike, cenio sve sportiste. Mnogo ljubavi je utkao provedeno u sportu.

-Stevan je bio fantastičan sin, fenomenalan brat, najdraži sinovac, odličan suprug, najbolji prijatelj, genijalan sportista. Stevan je bio sve ono što je najteže u današnje vreme, Stevan je bio čovek. Svima nam je izvlačio osmeh i donosio sjaj u oči, samoj svojoj pojavom.Izgubili smo deo topline, deo sunca, deo duše, produbili sećanja. Od svega onoga što se izgovara u ovakvim prilikama, moj mozak može samo da prihvati samo onu "Usnuo u Gospodu". Spavaj veliki naš dečaće. Spavaj i odmori od svih teških treninga , mnogobrojnih utakmica i velikih putovanja. Spavaj i sanjaj, pa dok mi jednom nedođemo u taj san, da nastavimo gde smo stali - Aleksandar Jovančević.

Jelovac je preminuo nakon što je sredinom novembra imao moždani udar. Potom je bio lečenju, ali nije uspeo da se izbori. Od prerano preminulog sportiste oprostili su se košarkaši, među kojima su Bogdan Bogdanović, Boban Marjanović, Nikola Mirotić, a oproštajne poruke ostavili su i brojni evropski klubovi.

Stevan Jelovac je rođen u Novom Sadu, 1989. godine. Nastupao je za brojne klubove u Srbiji, Turskoj, Španiji, Italiji, Litvaniji, Nemačkoj, Japanu i Grčkoj, koja mu je bila poslednja igračka destinacija. Nosio je dres Vizure, Mege, Crvene zvezde, Antalije, Zaragoze, Nižnjeg, AEK-a, piše N1.  Osim toga, nastupao je i za reprezentaciju Srbiju, a jedan je od zaslužnih za plasman Srbije na Mundobasket u Kini, kada je dobio naknadno pozivnicu za tim, prikazavši dobru igru.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR