Glas Javnosti

DIRK NOVICKI O FINALU EVROBASKETA: Ako baš moram da biram...

Košarka
Autor: Glas javnosti

Prvi će na teren košarkaši Poljske i Nemačke, koji će se od 17.15 sati boriti za bronzu, dok će se u finalu od 20.30 sati za zlato boriti Francuzi i Španci.

Legendarni Dirk Novicki, čiji je dres sa broj 14 Nemačka povukla na otvarnaju šampionata Evrope, izneo je predviđanje o tome ko će uzeti zlato.

-Bio je to turnir iznenđenja, velikih zvezda  sa svojim reprezentacijama su rano izgubile, a dva sjajna tima i dalje tu. Ni Francuska ni Španija  nemaju superzvezdu,  ali to su sjajni timovi, imaju dugačke klupe. Moglo bi da prođe na bilo koju stranu, kao što je prošao ceo ovaj turnir- rekao je Novicki za FIBA.

Nekadašnji NBA as ističe da će detalji odlučiti finalnu utakmicu.

-Ako bi morao da biram tim, to b verovatnoi bila Francuska, ali kao što sam rekao, oba tima su izjednačena, dobro trenirana. Mislim da obe ekipe imaju dobrog beka, imaju poentere, visoke igrače koji mogu da dominiraju, ali da ste me naterali, rekao bih Franczi – poručio je Novicki.

-Francuska će morati da igra kao u polufinalu, da bude dobra u odbrani, da Rudi Gober bude faktor, da uzme sve skokove. Mislim da je Gober fantastičan u defanzivi jer je tako visok i aktivan. A u napadu, mislim da imaju mnogo opcija. Ertel igra dobro sa klupe, Jabusele igra jako dobro. Furnije je očigledno pravi šuter.

S druge strane, Novicki takođe istakao i šta Španiju čini opasnom.



 -Imaju veoma dobrog beka u Lorencu Braunu. On je veoma pametan igrač, koji zna kako da se postavlja svim pozicijama i kada treba da uzme važne šuteve. Zaista me je iznenadio na ovom turniru. On je preuzeo utakmicu protiv Litvanije u osmini finala. Tako da će to biti sjajno finale – poručio je Novicki.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR