Glas Javnosti

ZORAN RADOVANOVIĆ PITA KRIZNI ŠTAB: Koja muka vas je naterala da bez mere KRIVOTVORITE PODATKE?

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Srbija je zajedno sa svetom u novu 2022. godinu ušla sa i dalje aktuelnom pandemojom korona virusa.

Epidemiolog Zoran Radovanović u intervjuu za “Novu“ osvrnuo se, između ostalog, i na rad Kriznog štaba za koji je rekao da je u početku  delovao kao počast, a pretvorio se u opterećenje.

Oni moraju da nose svoj krst. I za njih i za sve ostale bila bi katarzična i oslobađajuća njihova rešenost da objasne svoje ponašanje, pre svega pritiske koje su trpeli, uz žrtvovanje struke radi dnevne politike. Meni bi bilo posebno interesantno da čujem koja ih je muka naterala da bez mere krivotvore podatke, zapitao se Radovanović.

Po njegovom mišljenju, zdravstvo je u pandemiju ušlo loše organizovano, a iz nje izlazi još i kadrovski znatno oslabljeno. Problem partijskog zapošljavanja nije zaobišao ni zdravstvo.

Trpele su redovne aktivnosti, od lečenja nekovid pacijenata, preko preventivnih pregleda, do vakcinacije dece. Liste čekanja su znatno uvećane. Primarna zaštita čeka na reorganizaciju od kada je, pre više od decenije, propao projekat kapitacije. Paket obaveznih usluga treba čvrsto definisati. Državno i privatno zdravstvo nije realno odmah integrisati, ali se mora raditi na smanjenju jaza.

Osnovno je da na čelo zdravstvenih ustanova dođu sposobni i kreativni ljudi, a ne partijski poslušnici, istakao je epidemiolog.

BONUS VIDEO Jednostavne cake da se ne ugojite tokom praznika…

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR