Glas Javnosti

ZAŠTO JE BOLEST IKS REGULISANA AKTOM KONGRESA ?

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Misteriozna i nepoznata bolest IKS u Aktu američkog Kongresa od juna 2023

Na sajtu američkog Kongresa od 13 juna 2023 godine, postavljena je informacija da je misteriozna i bar širokoj publici nepoznata bolest IKS "regulisana posebnim Aktom. U tekstu obrazloženja piše: "Ovaj Akt proširuje prioritete Organizacije za napredna biomedikalna istraživanja (BARDA) u posebnom smislu uključivanja viralnih pretnji sposobnih da izazovu pandemiju.

Akt posebno proširuje lepezu grantova za inovativna rešenja i ugovore koji mogu biti dodeljeni od strane BARDA, da posebno uključi one koji podržavaju istraživanje i razvoj određenih proizvodnih tehnologija za medicinske kontramere protiv virusa ,uključujući respiratorne viruse sa pandemijskim potencijalom."


Postavlja se pitanje  zašto je američki Kongres još prošle godine sačinio Akt bolesti IKS, koji je do sada prošao potpuno nezapaženo medijima i široj javnosti.

17 januara ove godine, na Samitu Svetskog ekonomskog foruma je rečeno da "bolest IKS može imati 20 puta veču stopu smrtnosti od kovida. Nezvanično, ova misteriozna bolest prvi put je pomenuta u jednom dokumentu iz Davosa još 2018 godine.

Po rečima jednog zvaničnika Svetske zdravstvene Organizacije " bolest IKS može biti uz Ebolu i SARS jedan od uzroka sledeće pandemije." 

GlasJavnosti/strani izvori

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR