Glas Javnosti

ŽIVOT U ZABLUDI: Dokazano da su maske i respiratori su beskorisni, samo JAK KOLEKTIVNI IMUNITET je rešenje

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Prema opsežnim studijama koje su sprovedene u cilju da se utvrdi koliko su maske i respiratori od pomoći u borbi protiv korona virusa dokazano je da je sve do sada bila laž i da jedino jak kolektivni imunitet pomaže.

"Maske i respiratori su beskorisni. Postoje studije koje pokazuju da maske i respiratori nemaju ulogu u sprečavanju respiratornih oboljenja ili virusa za koje se veruje da se prenose kapljičnim putem i aerosolnim česticama", piše poznati kanadski naučnik Denis Rankort.

Ova istraživanja o beskorisnosti maski ilustruju stepen mogućnosti vlade, mejnstrim medija i institucionalnih propagandista da odluče da deluju u naučnom vakuumu ili da odaberu deo nauke koji služi njihovim interesima.

Takva bezobzirnost je sigurno slučaj i sa nedavnim globalnim stavljanjem u karantin više od milijardu ljudi, eksperimentom bez presedana u medicinskoj i političkoj istoriji.

Nema nijedna studija sa verifikovanim ishodom koja je pokazala benefite za zdravstvene radnike ili članove zajednice u domaćinstvima koji su nosili maske ili koristili respirator. Ne postoji takva studija. Nema izuzetaka. Isto tako, ne postoji studija koja je dokazala korist od politike nošenja maski u javnosti.

Štaviše, ako bi i bilo koristi od nošenja maske, zbog snage blokiranja aerosolnih čestica, onda bi trebalo da postoji više koristi od korišćenja respiratora u poređenju sa hirurškom maskom, a sve studije dokazuju da ne postoji takva relativna korist. Maske i respiratori si beskorisni.

Zbog toga je u svetlu medicinskih istraživanja teško razumeti zašto se zdravstvene vlasti ne pridržavaju ovih utvrđenih naučnih rezultata, s obzirom na psihološku, ekonomsku i ekološku štetu od široke preporuke nošenja maski, a da ne spominjemo nepoznatu potencijalnu štetu od koncentracije i distribucije patogena iz korišćenih maski. 

Da bismo shvatili zašto maske nisu korisne, moramo da posedujemo znanje o virusnim respiratornim bolestima, mehanizmu sezonske varijacije uvećanih smrti od upale pluća i gripa, aerosolni mehanizam transmisije zarazne bolesti, fizičke i hemijske osobine aerosola i mehanizam tzv. minimalne doze zaraze.

 (Glas javnosti/Webtribune)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR