Glas Javnosti

Živić:Veliki broj pacijenata otpušten iz privremenih bolnica

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Broj hospitalizovanih u privremenim bolnicama pada, a broj otpuštenih raste, izjavio je danas doktor Saša Živić, koordinator Kriznog štaba koji je formirala Vlada Srbije.

On je za TV Pink rekao da to što je neko negativan ne znači da je zdrav i da će morati da provede još 14 dana u kućnoj izolaciji.

"Po prvi put u nekoliko zadnjih dana imamo prelepe vesti iz Niša. Krive koje su pokazivale broj pozitivnih se razvlači, sve je više testiranih, a sve manje pozitivnih. Broj hospitalizovanih u privremenim bolnicama pada, a broj otpuštenih raste", rekao je Živić.

Kako kaže, danas će u Nišu 70-ak ljudi napustiti bolnice i otići kućama na dalje lečenje.

"U hali ''Čair'' je u ovom trenutku smešteno 254 pacijenata, sinoć je otpušteno 39, danas će još 51 osoba napustiti ovu bolnicu. Prvi put Dom učenika srednjih škola napustio jedan pacijent i otišao na kućno lečenje, a popodne će jos šest njih otići kući. Takođe napuštaju i hotel ''Radon'' i Studenski dom takođe", rekao je Živić.

Kako kaže, broj hospitalizovanih pada i sutra očekuje da dođe do ukrštanja i smanjivanja broja.

Dodaje da se u ovom trenutku 786 pacijenata nalazi u privremenim bolnicama u Nišu, gde se smeštaju pacijenti iz cele južne i jugoistočne Srbije.

Prema njegovim rečima, ranije je na dnevnom testiranju bilo oko 50 odsto njih pozitivno, a da je u ovom trenutku to oko 20 procenata.

Kada je u pitanju KC Niš, Živić kaže da i tamo opada broj pacijenata, i da očekuju da će i iz te bolnice uskoro puno pacijenata otići kućama.

Takođe, dodaje da će mnogi iz KC Niš otići i u privremene bolnice.

Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR