Glas Javnosti

ЗАВРШЕНО ТЕСТИРАЊЕ: У Влади Србије још нема короне

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Vesti sačekali u samoizolaciji, radilo se od kuće i telefonom

Srpska premijerka Ana Brnabić i svi članovi njenog kabineta testirani su na koronavirus, a u neposrednom okruženju premijerke nema zaraženih, prenosi „Blic“.
Pošto je otkriveno da je došlo do prvog slučaja zaraze virusom korona u Vladi Srbije i da je zaražen Branislav Blažić, državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine, iz predostrožnosti je doneta odluka da se ceo kabinet testira.

Svima su brisevi uzeti u utorak i sredu, sačekali smo rezultate u samoizolaciji i tek kada je stigla potvrda da su svi negativni, vratili smo se na posao“, saznaju mediji iz Vlade.
Iako Blažić ne radi u Nemanjinoj 11, već je njegovo Ministarstvo na Novom Beogradu, savet stručnjaka bio je da se testiraju svi.

„Hteli smo da izbegnemo svaki mogući rizik i za predsednicu Vlade, za sve njene saradnike, ali i za ljude sa kojima se oni svakodnevno sastaju“, kaže sagovornik lista.

Jedan od testiranih je i savetnik Brnabićeve za medije Mladen Bašić, koji je rekao da je svima uzet bris i da su se svi pridržavali preporuka lekara dok nisu stigli nalazi.

„Radili smo od kuće, telefonom, svi, uključujući i predsednicu Vlade. Tek nakon što su rezultati pokazali da nismo inficirani koronom, vratili smo se na posao“, naveo je Bašić.
U izolaciji do dobijanja rezultata bila je i premijerka, koja se odmah nakon dobrih vesti pojavila na kriznom štabu u društvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

I svi iz Ministarstva zaštite životne sredine koji su bili u kontaktu s Blažićem su poslati u izolaciju, a sam ministar Goran Trivan samo je telefonski kontaktirao s Blažićem i svima ostalima s kojima je državni sekretar kontaktirao lično.

Branislav Blažić je hospitalizovan na Infektivnoj klinici u Beogradu.

(Izvor:Blic/Sputnik)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR