Glas Javnosti

Zaražena još dva savetnika ministra Šarčevića

Korona virus
Autor: Глас јавности

Još dva savetnika ministra prosvete Mladena Šarčevića zaražena su virusom COVID-19, saznaje Blic. Obojica su smeštena u Dnevnu bolnicu na Beogradskom sajmu i imaju lakšu kliničku sliku .

Kako za medije  kaže ministar Šarčević, dvojica savetnika zaraženi su van ministarstva.

- Jednom od njih je virus prenet kod zubara, dok je drugom prenela supruga. Oni koji su bili u kontaktu sa njima su u izolaciji. Na Sajmu su, imaju lakšu kliničku sliku i dobro se drže. Čak i rade odatle, ne odustaju - kaže Šarčević.

 Šarčević napominje i da su svi koji su radilii u Školskom centru, koji su snimali nastavu na daljinu, testirani na COVID-19.

- To smo uradili iako niko od nih nema simpome, ali smo se odlučili na taj korak kako bismo bili sigurni da je sve u redu - napominje Šarčević. 

Kao što je Blic već objavio, COVID-19 registrovan je kod još trojice savetnika u ovom ministarstvu - Aleksandra Pajića, Miloša Blagojevića i Radovana Živkovića.

Šarčević je ranije objasnio da Pajić, koji inače živi u Šapcu, smešten u KBC „Dr Dragiša Mišović“ i da je stabilno, iako ima težu kliničku sliku, dok su Blagojević i Živković sa lakšim simptomima.

 – Njih trojica su 26. marta imala zajednički radni sastanak i verovatno su bili nesmotreni i nisu držali distancu. Analizirali smo celokupnu situaciju, sve njihove kontakte i utvrdili da niko od zaposlenih u Ministarstvu nije nakon toga sa njima bio u komunikaciji. Sva trojica se posle pomentug sastanka nisu pojavljivala u Ministarstvu. Oni su sada dobro - istakao je Šarčević.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR