Glas Javnosti

ZABRINJAVAJUĆE: Više od 6000 zarađeni Koronom, preminulo 6 osoba

Korona virus
Autor: Glas javnosti

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 6.100 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od 16.655 testiranih uzoraka. Od posledica kovida 19 preminulo je šest osoba. Na bolničkom lečenju nalazi se 521 kovid pacijent, od kojih je 18 na respiratorima.

Epidemijska situacija u Srbiji se komplikuje. Raste broj novozaraženih, preminuilih, kao i pacijenata na respiratoru i na bolničkom lečenju. 

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji od 20. jula primetan je porast broja osoba inficiranih koronavirusom, pa je tokom jučerašnjeg dana od 39 testiramih registrovano 20-oro obolelih, saopšteno je iz Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici.

Novooboleli su iz Kosovske Mitrovice - 10, Zvečana i Leposavića po četiri, i Gračanice i Prilužja dve osobe. Ukupno obolelih u poslednje vreme u sredinama pod kontrolom zdravstvenog sistema Vlade Srbije je 57.

Iz Kriznog štaba su danas podsetili da je krajem marta meseca počelo smanjenje broja obolelih, da u maju gotovo da i nije bilo poztivnih slučajeva a da se od kraja maja do sredine jula broj zaraženih kreće od jedne do sedam osoba dnevno, piše RTS.

U ovom periodu nije bilo preminulih, a od početka epidemije od kovida 19 život je izgubilo 213 osoba.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR