Glas Javnosti

ZABRINJAVAJUĆE! Ovo je NOVI SIMPTOM OMIKRON soja koji nikada ne biste povezali sa koronom!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Prema prvim saznanjima, omikron je zarazniji od delte, a naučnici su otkrili koji simptomi su uočeni kod obolelih.

Nova mutacija korona virusa raširila se planetom, sve je više prijavljenih novih slučajeva zaraze omikron sojem. 

Na osovu prikupljenih podataka iz celog sveta, naučnici su izdvojili pet simptoma koji se uočeni kod obolelih, a to su:

curenje iz nosa
glavobolja
umor
kijavica
upaljeno grlo

Mnogi zaraženi su prijavili i "moždanu maglu" kao simptom, što je termin koji opisuje osećaj konfuzije, zaborava i nedostatak fokusa i mentalne jasnoće.

Međutim, naučnici su upozorili i na jedan krajnje neočekivan simptom, a koji se javlja dok jedete... Reč je o smanjenom apetitu, a do ovog saznanja došli su naučnici na onovu podataka koje je prikupila studija "ZOE Covid Symptom", koja je pratila uticaj ove varijante na ljudsko telo.

Naučnici su podatke o simptomima pozitivnih slučajeva zabeleženih u "ZOE Covid Symptom" studiji uporedili ih sa podacima iz početka oktobra kada je delta bila dominantna. Analiza je otkrila da je samo 50 odsto ljudi imali klasična tri simptoma groznice, kašlja ili gubitka čula mirisa ili ukusa.

A među prijavljenim "neklasičnim" simptomima bio je gubitak apetita. Kako naučnici ističu, još pre nekoliko meseci ova studija je pomogla da se identifikuje preko 20, uglavnom blagih simptoma sličnih prehladi, a gubitak apetita se izdvojio kao poslednji koji je povezan sa omikron sojem.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR