Glas Javnosti

Za uskrs 682. kazne

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Vrednost izrečenih novčanih kazni iznosi 211.769.000 dinara

Da ljudi nisu mogli da odole da izađu van svojih stanova i kuća pokazje broj kažnjenih građana Srbije proteklog vikenda. Tokom vaskršnjih praznika 682 osobe su kažnjene zbog kršenja zabrane izlaska tokom policijskog časa. Osuđeno je čak 113 osoba starijih od 65 godina, koji su prekršili meru zabrane izlaska iz stana.

Od trenutka kada je uveden policijski čas kažnjeno je 3196 osoba koje su kršile zabranu kretanja tokom policijskog časa, a ukupno je izrečeno 4781 prekršajnih prijava. Kažnjavani su i vlasnici pasa koji su izvodili svoje kućne ljubimce van dozvoljenog vremena za šetnju, potom gradjani koji su kršili zabranu okupljanja na javnim mestima više od dvoje ljudi, kao i svi oni koji su se oglušili o zabranu šetnje parkovima i rekreativnim površinama, a bilo je čak i slučajeva kažnjavanja zbog pravila o sahranama u vanrednom stanju kojima sme da prisustvuje najviše 10 ljudi.

Vrednost izrečenih novčanih kazni iznosi 211.769.000 dinara. Neki od građanu su odmah platili kazne u visini od 50 do 150 hiljada dinara, dok ostali verovatno čekaju na pravosnažnost nakon žalbe.

 

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR