Glas Javnosti

ZA NEDELJU DANA NA ONLINE NASTAVU PREŠLO 379 ODELJENJA!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Prošlo je nedelju dana od početka školske godine a na onlajn nastavu u osnovnim i srednjim školama u Srbiji prešlo je 379 odeljenja. U domovima zdravlja sve je više dece sa simptomima koji ukazuju na infekciju virusom korona, ali raste broj i pozitivnih na antigenskom i PCR testu.

U Ministarstvu prosvete kažu da je 379 odeljenja zapravo 0,9 odsto od ukupno 38.187 odeljenja iz 1.666 obrazovnih ustanova.

"Škole, čija su pojedina odeljenja prešla na onlajn nastavu, postupile su u skladu sa Preporukama za početak obrazovno-vaspitnog rada u školskoj 2021/2022. godini, u kojima je predviđeno da kada postoje dva potvrđena slučaja kod učenika u jednom odeljenju ili grupi - celo odeljenje (grupa) prelazi na onlajn nastavu u trajanju od 10 dana", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete. Sve srednje škole u Tutinu od prvog dana su na onlajn nastavi jer je ta lokalna samouprava u crvenoj zoni zbog velikog broja zaraženih virusom korona. I sve škole u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji startovale su sa nastavom na daljinu zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

U novom talasu korone, Srbija iz dana u dan beleži visoki broj novozaraženih, koji je i danas veći od 5.800, a u ambulantama je i sve više dece, kažu za Euronews Srbija kažu u zdravstvenim ustanovama. 

Direktorka Doma zdravlja Zemun Aleksandra Cvetković kaže da se svaka respiratorna infekcija kod dece sada šalje u posednu dečju kovid ambulantu.

 "Dupliran je broj dece školskog uzrasta koji se javljaju u kovid ambulantu. To su sve sumnje na kovid. Tu ih obavezno testiramo. Povećan je broj pozitivnih u odnosu na pre dve nedelje", rekla je Cvetković za Euronews Srbija.

(Glas javnosti/Euronews.Srbija)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR