Glas Javnosti

Vlada šalje avione po državljane Srbije zarobljene na aerodromima u svetu

Korona virus
Autor: Glas javnosti / Novosti / N1

Trenutno se koordinira gde sve jedan avion može da sleti kako bi pokupio što veći broj putnika iz više zemalja, potvrđeno je u Ministarstvu spoljnih poslova

Vlada Srbije poslaće i svoje i avione Er Srbije po putnike koji su ostali zarobljeni na mnogim aerodromima u svetu.

Trenutno se koordinira gde sve jedan avion može da sleti kako bi pokupio što veći broj putnika iz više zemalja, potvrđeno je u Ministarstvu spoljnih poslova.


Podsetimo, srpski državljani, studenti u Americi, i dalje su zarobljeni na aerodromu u Amsterdamu. U razgovoru za N1 apelovali su na nadležne u Srbiji da brzo reaguju, jer se aerodrom uskoro zatvara, a nemaju gde da odu.

 
Upozorili su i da im ponestaje hrane jer su skoro sve prodavnice zatvorene.

 
Prema poslednjim informacijama, avion sa studentima iz Srbije trebalo bi da poleti oko 17 časova iz Amsterdama, nakon čega će odleteti po srpske državljane koji se nalaze u Parizu. Očekuje se da se avion oko 22 sata vrati za Beograd.


Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče na konferenciji za novinare u Beogradu da državi nije problem da pošalje avione po naše državljane zarobljene na aerodromima u svetu, ali da je problem dobiti dozvole za sletanje.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR