Glas Javnosti

Vlada RS objasnila zašto Dodik ne mora u karantin

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Vlada Republike Srpske saopštila je danas da su predsednik RS, predsednik Vlade RS, srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine i ministri u funkciji članova Štaba za vanredne situacije Republike Srpske, izuzeti iz Zaključka o sprovođenju i organizovanju mere obaveznog karantina.

Tako je Vlada RS odgovorila na pitanje predsednik PDP Branislava Borenovića da li će srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik, posle današnje posete Srbiji, ići u kućnu izolaciju ili karantin, prenosi portal Dnevni avaz.

Kako su podsetili iz Vlade RS, Štab za vanredne situacije RS još 23. marta doneo je Zaključak o sprovođenju i organizovanju mere obaveznog karantina za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom (Kovid-19) u Republici Srpskoj, u kojem je pod tačkom 19 navedeno:

“Izuzetno od tačke Z. ovog zaključka, predsednik Republike Srpske, predsednik Vlade Republike Srpske, srpski član Predsedništva BiH, te ministri u Vladi Republike Srpske (u funkciji članova Štaba za vanredne situacije Republike Srpske), pri obavljanju poslova u okviru vanredne situacije ne podležu obavezi izricanja mere karantina u slučaju međunarodnog putovanja”.

Dodik je danas boravio u Beogradu, gde se sastao sa predsednikom Srbije i premijerkom, Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić.

Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR