Glas Javnosti

IZA SEBE SU OSTAVILI NEIZBRISIV TRAG: Svetske zvezde koje su preminule u 2023.

Zabava
Autor: Glas javnosti

Napustili su nas Tina Tarner, Šinejd OKonor, Metju Peri...

Brojne svetske poznate ličnosti napustile su nas ove godine, a možda najveće ime među preminulima u 2023. godini je kraljica rok muzike, Tina Tarner. Ona je u 83. godini umrla posle duge bolesti u svom domu u Kisnahtu kod Ciriha u Švajcarskoj 24. maja.


Svet je potresla smrt holivudskog glumca Mejtua Perija u 55. godini, koji je iznenada preminuo 28. oktobra u svom domu u Los Anđelesu. Čendler iz serije "Prijatelji" pronađen je mrtav u svom džakuziju, a najverovatniji uzrok smrti je davljenje.

Irska pevačica Šinejd OKonor preminula je u 56. godini u domu u Londonu. Uzrok smrti nije objavljen, a londonska policija saopštila je da se njena smrt ne tretira kao sumnjiva.


Jedino dete legende rokenrola Elvisa, Lisa Mari Presli, umrla je u 54. godini, 12. januara ove godine. Lisa Mari, koja je bila pevačica, hitno je prebačena u bolnicu ranije, a američki mediji su tada preneli da je imala srčani zastoj. Kasnije je pronađena bez znakova života u svom domu u Kalabasasu u Kaliforniji.

Američka glumica Rakel Velč preminula je 15. februara u 82. godini posle kraće bolesti. Ona je bila svetski seks simbol šezdesetih godina prošlog veka, a možda je najpoznatija po ulozi pećinske žene u oskudnom bikiniju u filmu Milion godina pre nove ere.

Harold Džordž Belanfante, američki pevač, tekstopisac, glumac i društveni aktivista, "kralj kalipsa" preminuo je 25. aprila u 96. godini. Preminuo je u svom domu na Aper vest sajdu na Menhetnu od kongestivna srčane insuficijencije.


Poznata američka glumica Suzan Samers preminula je 15. oktobra u Palm Springsu u Kaliforniji nakon duge borbe sa kancerom, imala je 76 godina kada je umrla, dan pre nego što je trebalo da napuni 77. Sa ovom opakom bolešću borila se od dvadesetih godina.

Američki novinar Džeri Springer, poznat po bučnom stilu razgovara u emisijama, preminuo je u 80. godini. Vodio je Džeri Springer šou od 1991. godine, a umro je u svom domu u Čikagu od raka pankreasa.

Veliko ime svetske politike, bivši američki državni sekretar i jedan od najuticajnijih diplomata svih vremena Henri Kisindžer preminuo je 29. novembra u 100. godini u svojoj kući u Konektikatu. Dobio je Nobelovu nagradu za mir, ali je bio oštro kritikovan i zbog prećutne podrške puču u Čileu.


Zvezda u usponu, glumac Angus Klaud, najpoznatiji po ulozi u HBO seriji "Euforija", preminuo je u 25. godini u Oklendu u Kaliforniji 31. jula. Mrtvozornik je utvrdio da je Klaud preminuo od predoziranja fentanilom, kokainom, metmfetaminom i još nekim drogama.

Američki glumac Rajan ONil, najpoznatiji po ulozi nominovanoj za Oskara u filmu "Ljubavna priča" iz 1970, preminuo je 8. decembra u 82. godini u Santa Moniki u Kaliforniji. Iako uzrok smrti nije objavljen, zna se da je ONil oboleo od hronične leukemije 2001. i raka prostate 2012. godine.


Njujorški pop i džez pevač, Toni Benet preminuo je u 96. godini, na Menhetnu 21. jula. Karijera mu je trajala sedam decenija, prodao je milione ploča, osvojio 20 Gremi nagrada, kao i nagradu za životno delo. Sarađivao je sa Frenkom Sinatrom, Aretom Frenklin, Lejdi Gagom. 

Italijanski fudbaler Đanluka Vijali, koji je vrhunac karijere doživeo igrajući za britanski Čelsi, a potom i kao menadžer, preminuo je u 58. godini od raka pankreasa. Njemu je dijagnostikovan rak pankreasa 2017. godine, a iako je uspešno izlečen, bolest mu se vratila u aprilu 2020. godine.


Britanski glumac Džulijan Sends, koji se proslavio glavnom ulogom u filmu "Soba sa pogledom" nestao je početkom godine prilikom planinarenja na planini Baldi u Kaliforniji. Njegova smrt potvrđena je u junu kada je pronađeno njegovo telo.

U 2023. godini preminula je i jedna od najživopisnijih ličnosti italijanske politike, bivši premijer Silvio Berluskoni poznat i po zvojim bunga-bunga zabavama i seks skandalima. Preminuo je od infekcije pluća povezane sa hroničnom leukemijom. 

Supermodel Tatjana Patic, koja je popularnost stekla krajem 90-ih, preminula je od raka dojke. Članica čuvene supermodels petorke slavu je stekla kada se našla na naslovnoj strani čuvenog britanskog "Voga" 1990. godine zajedno sa drugim supermodelima Sidni Kraford, Naomi Kempbel, Lindom Evanđelistom i Kristi Tarlington.


Britanski političar egipatskog porekla Mohamed el Fajed, bivši vlasnik čuvene robne kuće Harods i vlasnik fudbalskog kluba Fulam, preminuo je u 94. godini.  Nalazio se i na listi najbogatijih ljudi u 2021. godini, čije se bogatstvo procenjivalo na 1.7 milijardi funti. Bio je poznat i kao otac Dodija el Fajeda koji je poginuo 1997. Godibne u saobraćajnoj nesreći sa princezom Dajanom. 

Nekoliko dana pre Nove godine preminuo je bivši izvestilac Saveta Evrope Dik Marti u 7. godini, koji je istraživao zločine terorističke OVK i trgovinu ljudskim organima na Kosovu i Metohiji.


Crna lista se tu ne završava, ove godine preminuli su i glumac Andre Brauer, irski pevač Šejn Mekgouan, glumci Tajler KristoferMajkl GambonLans RedikTom Sajzmor, Džulijan Sands, zatim, prvi bubnjar rok grupe "AC/DC" Kolin Berdžes, još jedan muzičar, Gari Rosington, gitarista i osnivač benda "Lynyrd Skynyrd", režiser "Vatrenih kočija" Hju HadsonDejvid Krozbi iz benda "Byrds and Crosby, Stills & Nash" glumica i pevačica Džejn Birkin...

Glas javnosti/U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR