Glas Javnosti

NEVIĐENA TAKTIKA FRNCUSKE VLADE PROTIV NEREDA : Raspoređuju se oklopna vozila žandarmerije da spreče nerede

Svet
Autor: Glas javnosti

Francuska premijerka Elizabet Born objavila je da će na ulice biti raspoređena oklopna vozila žandarmerije zbog nasilja koje već tri noći potresa brojne gradove u Francuskoj pošto je policajac ubio 17-godišnjeg mladiča prilikom saobraćajne kontrole.

Dodatne pokrente snage će takođe biti raspoređene, navela je vlada. Takođe je rečeno da će biti otkazani veliki događaji koji mogu da predstavljaju rizik za javni red u zavisnosti od lokalnih situacija.

Te odluke su deo mera usvojenih danas na kriznom ministarskom sastanku kome je prisustvovao predsednik Emanuel Makron. To je bio drugi krizni sastanak u dva dana.


Ministar unutrašnjiih poslova Žerald Darmanin i ministar za digitalizaciju Žan-Noel Baro sastaće se večeras u Parizu s predstavnicima digitalnih platformi da im ukažu na njihovu „odgovornost“ u nasilju.

Sastanak će takođe biti prilika da se traži „podrška“ platformi kao što su Tviter, Snapčet i Tiktok, da se identifikuju korisnici društvenih mreža koji učestvuju u prestupima, navodi se u saopštenju kancelarije premijerke.

Vlada takođe predviđa pojačano delovanje carina da bi se kontrolisao transport zabranjenih proizvoda iz pograničnih područja.

Glas javnosti/B04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR