Glas Javnosti

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA NESIGURNA: U celoj zemlji raste broj obolelih od koronavirusa

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Broj obolelih od korone raste u celoj zemlji

Epidemiološka situacija zbog koronavirusa u Vojvodini je nesigurna, ocenio je Institut za javno zdravlje Vojvodine. S tim u vezi, u Institutu smatraju da u narednom periodu treba posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i posebno potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi i podizanju obuhvata vakcinacijom.

– Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 84 novih slučajeva. U Novom Sadu registrovano je 12 novih infekcija virusom SARS-CoV-2 – navodi se u jučerašnjem izveštaju Instituta.

Navode da je trenutno u Vojvodini 429 slučajeva obolevanja od koronavirusa, od kojih je 57 u Novom Sadu.

Broj obolelih od korone raste u celoj zemlji.

Po poslednjem jučerašnjem izveštaju sa sajta covid19.rs, u poslendjih sedam dana koronavirus potvrđen je kod 2.803 osoba, što je u odnosu na prošlu sedmicu, kada je virus dijagnostikovan kod 1.529 njih, za 1.274 više. Istovremeno, testirano je 13.297, a prošle nedelje je 7.437.

Po rečima stručnjaka, za sadašnju epidemiološku situaciju kriva je omikron, a od pre dve nedelje u našoj zemlji je zvanično prisutna i njegova podvarijanta Eris. On je dijagnostikovanana u Južnobačkom okrugu.

Početkom nedelje koja je iza nas održan je i sastanak Radne grupe za borbu protiv koronavirusa, na kojem su donete određene mere. Donete su preporuke, da podsetimo, na nivu primarne zdravstvene zaštite, na nivou bolničkih ustanova a i u vezi vakcinacije.

Glas javnosti / O10S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR