Glas Javnosti

POVOLJNE VESTI ZA POVRATNIKE : Raspisan poziv za dodelu novca za poboljšanje uslova stanovanja

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Komesarijat za izbeglice i migracije raspisao je javni poziv opštinama za dodelu novca za poboljšanje uslova stanovanja povratnika po osnovu Sporazuma o readmisiji, sa boravištem u Srbiji, kroz dodelu pomoći za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje.

Maksimalan iznos namenjen poboljšanju uslova stanovanja povratnika po osnovu Sporazuma o readmisiji, kroz dodelu pomoći za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje, po jedinici lokalne samouprave, je 4.528.925 dinara, dok je maksimalan iznos novca koji opština dodeljuje po porodičnom domaćinstvu, 1.509.641 dinara.

Javni poziv traje do 24. marta, posle čega će biti izabrane jedinice lokalne samouprave koje ispunjavaju propisane uslove prenosi Fonet


Globalni program „Migracije za razvoj“ deo je šire inicijative nemačkog Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), koja promoviše održivu reintegraciju povratnika i ostanak u matičnoj zemlji stvaranjem mogućnosti za dostojanstven rad i život u njoj.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR