Glas Javnosti

Penzije za novembar: Evo koliko je bilo isplata za penzionere za protekli mesec

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Prosečna penzija za novembar bila je 39.861 dinara, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

Prosečna penzija u oktobru je bila 39.874 dinara, dok je u septembru ona iznosila 37.797 dinara.

Podsetimo, kako je ranije najavljeno, cilj je da se u naredne četiri godine dođe do iznosa penzija od 650 evra, u proseku.


Posle oktobarskog povećanja od 5,5 odsto, penzionere očekuje još jedno povećanje penzija od 14,8 odsto u januaru, čime će prosečne penzije dostići 390 evra.

Danas je saopštena i izmena Pravilnika o društvenom standardu korisnika Republičkog fonda , kojom će Fond snositi troškove pratioca kada je u pitanju odlazak na besplatnu rehabilitaciju korisnika penzije.


"Već od 1. januara, dakle, za nekih desetak dana, kao što smo i obećali, idemo sa povećanjem plata u javnom sektoru od 10 odsto, idemo sa povećanjem penzija od 14,8 odsto, idemo sa povećanjem minimalne zarade od 17,8 odsto. Već od 1. januara minimalna zarada će nam biti preko 400 evra. Imali smo više povećanja penzija u protekle dve godine. Dakle, penzije su povećane za 56,1 odsto, što znači da će od 1. januara biti već u proseku 390 evra, što je ogroman uspeh", naveo je ministar finansija Siniša Mali komentarišući pozitivne ocene MMF.

Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR