Glas Javnosti

Vučić najavio završetak porodilišta u Vranju

Društvo
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Vranju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Vranju, gde je najpre obišao manastir u Lepčincu, a zatim obilazi radove na rekonstrukciji bolnice u tom gradu.

On je u manastiru rekao da će do kraja maja biti gotovo porodilište u Vranju.

-  Podigli smo stopu feritliteta sa 1,46 na 1,63, a deo našeg programa je da je dignemo još više, porodilište u Vranju završavamo do maja meseca, i biće najmodernije, tamo se rodi 1249 beba godišnje, a kada bismo imali u Vranju 1600 do 1700 beba to bi bio spas - kazao je predsednik.

On je rekao da će četiri miliona dinara biti opredeljeno za dečije odeljenje.


Kazao je da  da ga brine, što nemamo dece, ali da je Srbija digla stopu fertiliteta sa 1,46 odsto na 1,63 odsto, ali da moramo više.
" I kod nas je veoma loše, a kod drugih u regionu je užasno. I kod Hrvata i Bugara i kod Albanaca. Oni su još gori od nas. Moramo da dignemo stopu fertiliteta i to je jedan deo našeg programa. Pričali smo da bude 1,75 odsto, pa onda dalje da postavljamo nove ciljeve, jer to nije pitanje samo novca, džabe, podižemo sve. To je pitanje i svesti, i savesti, i razumevanja da sve što gradimo, moramo da ostavimo nekome iza nas", rekao je on.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR