Glas Javnosti

Srpski lekari pregledaju generala Mladića

Društvo
Autor: Glas javnosti

Lekarski tim iz Banjaluke pregleda srpskog generala u njegovoj pritvorskoj jedinici.

Tim lekara Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, na čelu sa direktorom klinike Vladom Đajićem, nalazi se danas u Hagu sa bivšim načelnikom Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalom Ratkom Mladićem, a kako navodi Mladićev sin Darko, pregledi su trenutno u toku.

"Nismo mogli da se čujemo u međuvremenu, doktori su kod njega, i pregled će trajati danas do 16 ili 17 časova", kaže Darko Mladić.


Lekari će sa srpskim generalom biti i sutra, i tek po njihovom povratku, i nakon što urade izveštaj, biće jasnije kakvo je trenutno stanje nekadašnjeg glavnokomandujućeg Vojske RS.

"U međuvremenu on je imao i operaciju, ali ja ne vidim neku razliku u njegovom zdravstvenom stanju, iako ne mogu ni da kažem da mu je gore. Zdravstveno stanje mu je dosta teško i otac je dosta osetljiv, te nama kao porodici izuzetno znači da što češće ode neko od lekara, a pogotovo s obzirom na to što je i sud zahtevao nezavisne izveštaje na dva meseca", zaključuje Mladić.

Lekari iz Banjaluke generala pregledaju u pritvorskoj jedinici, pre svega zbog sumnje da su njihove kolege iz Haškog tribunala napravili ozbiljne propuste u lečenju generala osuđenog na doživotnu kaznu zatvora.

"Imali smo čak i sudske rasprave na temu, formirali smo različite podneske ali nikada nismo dobili drugačiji odgovor od onog da ga leče po visokim standardima i da su naše tvrde neosnovane. Ipak na tu temu nikad nije raspravljano na stručnom nivou, nikada svi stručnjaci, naši i njihovi, nisu raspravljali o tome na sudu", naveo je nedavno Darko Mladić.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR