Glas Javnosti

Kruševljanin došao u Beograd i pokajao se: Kako vi preživljavate ovde?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Jedno je sigurno, svako ko iz unutrašnjosti Srbije dođe u Beograd najpre primeti jednu stvar - gužvu. A jedan Kruševljanin je, nakon svoje posete prestonici priznao da se divi svakom ko se upravo u takvoj gužvi i snađe.

Momak iz Kruševca napisao je na svom profilu na Iks mreži čitav niz situacija u saobraćaju koje su ga iznenadile u Beogradu. Svojim "kako vi funkcionišete i bilo šta uspevate" objavom nasmejao je veliki broj ljudi.

"Juče sam bio u Beogradu i stvarno ne znam kako vi funkcionišete i bilo šta uspevate, divim vam se iskreno.

- Parkira se ko gde stigne, makar i na sred trake, pa onda daj Bože da te neko pusti da se uključiš u drugu traku da bi zaobišao parkirano vozilo.

- Ako ideš iza autobusa, isto je kao da si u nekom trenutku naišao na parkirano vozilo na sred trake.

"Skoči, pa šta bude"

- U kružne tokove se uključuješ tako što te iznerviraju ovi što ti trube iza, u fazonu: ajde, skoči, pa šta bude... I onda uletiš nekome ko je imao prvenstvo, ali te sačeka kolona, pa se svi zaglavite u kružnom toku, ali bar si ušao.

- Taksisti ne je*u živu silu, oni su glavni svuda i za njih ne postoje nikakva pravila.

- Brza vožnja je poželjna svuda jer svi žurimo negde.

- Očekuje se od svih učesnika u saobraćaju da poznaju svaki sokak koji se naziva Beogradom.


- Izlaz iz Beograda je ravan reli trci, ko će brže da se sjuri niz krivine, pa više vodiš računa ko ti je iza nego ko je ispred tebe...

"Petkom je nadprosečan stepen ludila"

Objava ovog momka nasmejala je sve koji žive u Beogradu, pa je tako većina pisala simpatične komentare.


"Još jedan koji je napravio grešku u koracima. Pa, gde petkom na prestonicu!?", "Brat napaćeni", "Je l sad vidiš kako nam je", "Mi ne funkcionišemo, mi preživljavamo. Beograd je jedno veliko preživljavanje", "Ja kad vidim da neko nema BG table, baš sam saosećajna. Ne trubim, propustim i sl. Ponavljaj kao mantru - u Beograd se ne ide petkom - to je nadprosečan stepen ludila u saobraćaju. Svi su luđi za bar 30%", "Milionski grad. Obično bude tako, čak i u dosta sređenijim državama. Nije za svakog", glasili su samo neki od mnogobrojnih komentara.



Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR