Glas Javnosti

DIREKTORKA KRIJE LOKACIJU DEČAKA UBICE SA VRAČARA: Kosta i njegova porodica su žrtve sada

Društvo
Autor: Glas javnosti

Od zrelosti društva zavisi kako ćemo se kretati napred, navela je ona

Direktorka klinike za psihijatrijske bolesti ’’Dr Laza Lazarević’’ dr Ivana Stašević Karličić istakla je jutros da, iako su formalno proglašeni dani žalosti prošli, Srbija će još dugo tugovati.

- Posle ovoga niko od nas neće biti isti, ne možemo reći da će stvari biti kao pre. I nadam se da ćemo mnogo naučiti iz ove strašne opomene koja je izvan svakog ljudskog iskustva. Najveće žrvte su roditelji i deca iz ove škole, kao i meštani Mladenovca - rekla je ona za TV Pink.

Kako kaže, težak je period koji predstoji, kada je u pitanju imitiranje masovnih ubica.

- To je istina, na to smo upozorili prvog dana. Još nije prošao vremenski period koji je kritičan, i kada možemo reći da to ne možemo da očekujemo. Ovi događaji su ekces, i nisu preventabilni niti predvidivi. Na nama je da uklonimo faktore rizika, kao što je oružje. Ali najvažnije je da budemo solidarni - objasnila je Karličić.

Od zrelosti društva zavisi kako ćemo se kretati napred, navela je ona.

- Timovi koji rade sa akterima imali su pune ruke posla. Imamo povišen broj poziva u odnosu na prosek. Javljali su se roditelji sa pitanjem kako da se deca vrate u škole - priča Karličić.



Dečak Kosta K. (13) se nalazi u jednoj od ustanova u Beogradu, i nije bezbedno da se navede tačna lokacija, jer su dečak i njegova porodica žrtve sada, pomenula je doktorka.

- Dečak je sada u zdravstvenom sistemu, on sada samo prima lekarsku pomoć, tu su psiholozi, defektolozi... - objasnila je ona.

Glas javnosti / E01S


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Рајко u 08.05.2023 16:13:00 h
     0 
Губљење времена психолога. За монструма је једина терапија електрошоковима: https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/electroconvulsive-therapy/about/pac-20393894 Директорка која је изјавила да су монструми сада жртве је за Лазу, али као пацијент.