Glas Javnosti

Boris Džonson otkrio koju VAKCINU će primiti: UPRKOS ZABRANI britanski premijer NE ODUSTAJE od vakcinacije!

Svet
Autor: Glas javnosti

Desetak zemalja uključujući Nemačku, Francusku i Italiju privremeno je obustavilo upotrebu vakcine AstraZeneka britansko-švedskog proizvođača nakon izveštaja da su neki ljudi u Danskoj i Norveškoj razvili krvne ugruške nakon vakcinacije.

Britanski premijer Boris Džonson je, uprkos odlukama o zabrani i potencijalnoj opasnosti koju izaziva ova vakcina, izjavio da će se vakcinisati upravo Oksford/AstraZeneka vakcinom.

Zastupnici britanskog parlamenta pitali su Džonsona o obustavi vakcinacije AstraZenekom u nekoliko zemalja.

- Možda najbolje što mogu da kažem o programu vakcinacije AstraZenekom je to što ću uskoro primiti vakcinu, što mi je drago da otkrijem - rekao im je britanski premijer, prenose mediji.

- Sigurno ću dobiti vakcinu Oksforda/AstraZeneke - dodao je Džonson.

Foto: Youtube

Nakon obustave vakcinacije i sumnje da je AstraZeneka izazvala krvne ugruške kod vakcinisanog stanovništva, generalna direktorka Evropske agencije za lekove Emer Kuk je rekla da nema indikacija da je stvaranje opasnih krvnih ugrušaka kod nekih osoba koje su primile vakcinu protiv koronavirusa kompanije AstraZeneka uzrokovano vakcinacijom.

Kuk je navela da je Evropska agencija za lekove (EMA) „čvrsto uverena“ da su prednosti AstraZenekine vakcine veće od rizika, ali da je ispitivanje u toku.

EMA će u četvrtak izdati preporuku koja se tiče bezbednosti vakcine AstraZeneka.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR