Glas Javnosti

Vanredno stanje u Republici Srpskoj od sutra na snazi

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Odluka o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srpske zbog epidemije virusa korona sutra stupa na snagu, pošto je danas objavljena u Službenom glasniku.

Direktor Službenog glasnika RS Manojlo Zrnić potvrdio je za Srnu da je odluka objavljena danas, kao i da ona stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja, prenosi RTRS.

"Proglašava se vanredno stanje za teritoriju Republike Srpske zbog epidemiološke situacije u Republici Srpskoj usled korona virusa 2019-nKoV", navodi se u odluci.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je odluku o uvođenju vanrednog stanja 28. marta na predlog Vlade kako bi institucije mogle efikasnije da reaguju na epidemiju.

Predstavnici bošnjačkih političkih partija najavljivali su da će uložiti veto na pomenute odluke, ali su danas na sastanku predsednice RS Željke Cvijanović s potpredsednikom Veća naroda Skupštine RS iz reda bošnjačkog naroda Mihnetom Okićem i poslanikom Edinom Ramićem otklonjene dileme u pogledu uvođenja vanrednog stanja, čime su stvorene pretpostavke da odluka stupi na snagu.

Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR