Glas Javnosti

'Vakcina protiv KORONE nije čarobni štapić, virus NEĆE NESTATI'

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Srđa Janković, epidemiolog, izjavio je da ljudi previše očekuju od vakcine protiv korona virusa ali da ona ne čini da virus skroz nestane, isto tako nema tazloga za strah od njene ispravnosti.

On izjavio je da vakcina protiv korona virusa nije čaroban štapić i da neće učiniti da virus nestane, ali će učiniti da oblik bolesti bude lakši.

Rekao je da reakcije na vakcinu moraju da se podele ne blage i očekivane, kao i da su sve vakcine koje su prošle registraciju bezbedne.

- Sve su bezbedne i dobre da zaštite. Priča da vakcine mogu da budu pokretač autoimune bolesti je individualna. Moja poruka je da je svaka registrovana vakcina bezbedna - rekao je Janković.

Dodao je da će se vakcinisati kada vakcinacija dođe na red u ustanovi u kojoj on radi i da će to učiniti medu prvima kakako bi dao primer.

- Sve vakcine koje prođu rigoriznu kontrolu su bezbedne za upotrebu. To što su neke brže prošle, ne znači da su imale blaže kruterijume. Svaka vakcina nastavlja da se ispituje i nakon početka primene - rekao je Janković.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR