Glas Javnosti

UŽAS ZVANI KORONA JOŠ NE PRESTAJE: Preminula dvomesečna beba od posledica kovid-19

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Da na korona virus i kovid-19 nije imun niko potvrđuje nam poslednji i bez dileme jedan od najtragićnijih slučajeva od početka pandemije.

Prema informacijama koje stižu iz SAD, dvomesečna beba preminula je u državi Mičigen od posledica bolesti kovid-19, potvrdili su zvaničnici ove države na medijskom brifingu na kom su saopštili najnovije informacije o virusu.

- Ni deca nisu pošteđena. Bila sam neverovatno tužna kada sam čula za to dete u Mičigenu... Želim da uputim saučešće bebinim roditeljima i porodici, rekla je direktorka MDHHS Džonej Kaldun, koja je dodala da ni deca nisu imuna:

- Skoro 800 dece širom SAD dijagnostikovano je multisistemskim inflamatornim sindromom, inače poznatim kao MIS-C, to je bolest povezana sa COVID-19 koja može prouzrokovati otkazivanje više organa, dodala je ona.

- Ovu bolest ne bi trebalo olako shvatiti, a mere koje je guverner preduzeo su važne. Borimo se, jer ne samo da želimo da ljudi žive, već i da imaju duge živote, zaključila je ona.

Novi podaci objavljeni prošle nedelje pokazuju da je od početka pandemije više od 500.000 dece u SAD imalo pozitivan test na korona virus.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR