Glas Javnosti

’UVLAČE NAŠU PROFESIJU U BLATO’ UPK pozivaju KONA da odgovori na JAVNO POSTAVLJENA PITANJA!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Udruženje ’Ujedinjeni protiv kovida’ uz brojne zamerke na način na koji se upravlja trenutnom krizom, pozvali su doktora Kona da odgovori na pitanja koja su mu javno postavljena.

Prema njihovim rečima, trenutna situacija i način na koji se upravlja krizom izazvanom koronom, narušavaju ugled čitave medicinske struke, od čega žele da se ograde:

-Udruženje ima jasan otklon od nepotizma, partijske pripadnosti, ljudi na rukovodećim pozicijama sa materijalnim pretenzijama, osoba sklonih korupciji i svega onoga što naše zdravstvo decenijama unazad opterećuje- naveli su iz UPK-a.

Kako su istakli, oni žele da izgrade ’sistem u kome lekari, medicinske sestre, tehničari i sav ostali kadar mogu da rade ponosno, slobodno i posvećeno, i da za to budu adekvatno plaćeni’.

Što se tiče strategije koja se primenjuje u borbi sa virusom, rekli su sledeće:

-Poslednjih dana usled nemoći i nesposobnosti države da se nosi sa krizom, nastalom usled neadekvatne strategije u borbi protiv kovida, pokušava se spinovanje u javnosti i zamena teza uvlačenjem naše profesije u medijsko blato. Mi niti želimo niti ćemo biti deo toga. Od kolege Kona očekujemo odgovore na javno postavljena pitanja- naveli su u saopštenju.

-Oni neka nastave da se bave atentatima, ambasadorima, kućama i uvredama naših kolega. Ako ništa drugo ostaće zabeleženo na koju se strategiju odlučila naša država u vreme kada je od ovog virusa umirao dnevno najveći broj građana- zaključeno je u saopštenju.

 

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR