Glas Javnosti

USKORO 15.000 SLUČAJEVA DNEVNO! Omikron hvata zalet i postaje DOMINANTAN

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Austrijska komisija za koronavirus procenjuje da bi već od iduće nedelje omikron mogao postati dominantan soj u Austriji.

Simulacije pokazuju da bi broj novozaraženih mogao uskoro ponovo da se vrati na nivo poslednjeg, četvrtog talasa, od oko 15.000 slučajeva dnevno.

Slovenci će večeras proslaviti Božić drugu godinu zaredom pod restriktivnim merama, koje će, doduše, biti blaže ove nego prošle godine. Rimokatolička crkva u Sloveniji odlučila je prošle godine da otkaže ponoćne mise, ali će ove godine vernici moći u crkve sa kovid propusnicama, prenela je agencija STA.

Od pojave pandemije koronavirusa u Crnoj Gori je evidentirano gotovo 162.000 graђana obolelih od koronavirusa meђu kojima je više žena nego muškaraca.

Kovid -19 infekciju imalo je i 5.436 dece uzrasta do devet godina, dok je do sada 14.568 inficiranih u uzrastu od 10 do 19 godina. Ipak, statistički podaci pokazuju da je najviše obolelih od korone među građanima koji pripadaju starosnoj grupi od 30 do 39 godina i to njih 30.132.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR