Glas Javnosti

U Srbiju dolazi 6 vrhunskih stručnjaka iz Kine

Korona virus
Autor: Blic

U Srbiju će doputovati šest vrhunskih epidemiologa iz područja Vuhana u Kini koji je bio najpogođeniji korona virusom i njihovo iskustvo biće od velikog značaja za lekare u Srbiji, kaže državni sekretar Ministrastva zdravlja Berislav Vekić.

On je na TV Pink rekao da će lekarima iz Kine domaćin biti Ministarastvo odbrane, a da je već napravljena satnica gde će sve boraviti i koje edukacije će sprovoditi na kojim klinikama.

Naveo je da je do sada održano oko 10 video konferencija sa kineskim stručnjacima što je, dodaje, pomoglo u uvođenju novih mera za sprečavanje širenja korona virusa i načinu lečenja.

- Njihova pomoć će biti od izuzetnog značaja - rekao je Vekić i naveo da će kineski stručnjaci u Srbiji primeniti neke svoje metode i iskustvo u vezi sa lečenjem korona virusa.

Kineski epidemilozi će doputovati avionom Erbas A330 srpske nacionalne avio-kompanije danas iz Kine. Avion dovozi i medicinsku pomoć iz Kine.

Upitan o prognozama kada se može očekivati pik epidemije u Srbiji, Vekić kaže da ono što se očekivalo da će se desiti krajem aprila sada je znatno promenjeno budući da je u Srbiju stiglo za tri dana 70.000 naših državljana iz inostranstva.

- Ono što smo očekivali pred Uskrs desilo nam se ove nedelje - kazao je Vekić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR