Glas Javnosti

U Patrijaršiji MASOVNO TESTIRANJE na KORONU, članovi Sinoda u SAMOIZOLACIJI

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Zaposleni u Patrijaršiji Srpske pravoslavne crkve su ovih dana masovno testirani na korona virus, kako bi se otkrilo eventualno širenje zaraze među sveštenstvom.

 Pored zaposlenih u Patrijaršiji, u samoizolaciji su i članovi Sinoda, a jedan član ovog visokog crkvenog tela je čak bio u poseti patrijarhu, iako posete kovid pacijentima nisu dozvoljene.

- Testirani su svi, jer su pojedini ljudi iz Patrijaršije dobili pozitivan rezultat na koronavirus u prethodnom periodu, uključujući i patrijarha Irineja - navodi izvor iz Srpske pravoslavne crkve, a prenosi portal Nova.

Kad je reč o zdravstvenom stanju Irineja, naš sagovornik navodi da je poglavar SPC dobrog opšteg stanja i pod budnim okom lekara. Dodaje i da nije dobro što se javnost ne informiše svakodnevno sa zvaničnog sajta SPC o zdravlju patrijarha.

- Naša crkva već pet dana nije izdala saopštenje o zdravstvenom stanju njegove svetosti. On je ključna ličnost SPC i javnost zaslužuje da zna kakvog je zdravlja. Njegov vikar je u nekoliko navrata informisao novinare o zdravlju patrijarha, ali ipak bi bilo bolje da se to čini zvanično kako priliči prvojerarhu SPC - objašnjava izvor.

Prošle nedelje patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej primljen je na lečenje u kovid bolnicu “Karaburma” zbog infekcije koronavirusom, što je objavljeno na sajtu SPC.

- U sklopu redovne procedure testiranja, a nakon epidemiološke procene, učinjeno je PCR testiranje na SARS COV2 kojim je potvrđeno da je Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej pozitivan bez simptoma i odličnog opšteg stanja. Njegova Svetost je hospitalizovan u COVID bolnici u Beogradu - piše u saopštenju SPC.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR