Glas Javnosti

U OVOM DELU SRBIJE BUKTI KORONA: Preti EKSPLOZIJA KOVIDA a jako malo VAKCINISANIH!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Raška oblst novo je potencijalno žarište korone u našoj zemlji.

Taj deo Srbije ima i najmanji broj vakcinisanog stanovništva, među kojima je i veliki deo zdravstvenih radnika. Opravdano se strahuje da se ne ponovi prošlogodišnji junsko-julski scenario kad je taj kraj bio najveće žarište u Srbiji.

U trenutku kad stanovnici iz zemalja u regionu dolaze u Srbiju da se vakcinišu protiv korone, jer im države nisu obezbedile dovoljno vakcina, medicinari u Novom Pazaru ne mogu da ih potroše s obzirom na to da nema zainteresovanih.

Lokalni zdravstveni zvaničnici to tumače širenjem glasina na internetu koje dovode građane u sumnju u bezbednost i efikasnost vakcine.

- Čekaću sa vakcinom. Nisam siguran u njen sastav. Mislim da nam nije sve rečeno - kaže Elvir iz Novog Pazara.

Amela tvrdi da poznaje ljude iz svog okruženja koji su imali neželjene pojave nakon vakcinacije. Ali, ni Elvir, ni ona nisu bili kategorični da neće primiti cepivo. Samo su, kako kažu, sumnjičavi.

Statistika je neumoljiva. Broj vakcinisanog stanovništva koji ne prelazi šest odsto upalio je alarm. Zato je direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša već dva dana u Novom Pazaru. Na tribinima na tri fakulteta razgovarao je sa studentima i građanima.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR