Glas Javnosti

U KRALJEVU SE NE POŠTUJU MERE, STANJE LOŠE: Slave slavu pa zaraze SVE GOSTE, največa ŽARIŠTA u porodici

Korona virus
Autor: Glas javnosti

U Kraljevu se situacija nikako ne popravlja, žarišta se prebacuju u porodice, ljudi ne poštuju mere, pogotovo za vreme slava pa se predpostavlja da će stanje biti još gore kada dođe vreme praznika.

Prema rečima načelnika Infektivnog odeljenja, veliki broj zaraženih ima manje od 50 godina i oni se nešto bolje nose sa kovidom 19. Zvanične brojke koje je saopštio kraljevački krizni štab kažu da je u novembru zaraza korona virusom potvrđena kod 2.811 Kraljevčana, a preminula su 33 pacijenta.

Epidemiolog i koordinator Kriznog štaba u Kraljevu, prof. Radovan Čekanac, kaže da su najveća žarišta trenutno u Kraljevu u porodicama, kao i da su bile rizične neke slave.

- Imali smo Aranđelovdan gde su nakon slave oba domaćina ispoljila simptome, a kada smo testirali sve kontakte koje su oni prijavili sa slave nakon četiri dana svi su oni bili pozitivni - kaže Čekanac.

Virus je ušao i u Gerontološki centar u Mataruškoj Banji. Poslednji podaci kažu da je zaraženo 15 korisnika i četvoro zaposlenih. Čekanac kaže da je za sada situacija pod kontrolom, ali da će centar biti pod epidemiološkim nadzorom.

Navodi da se stanje u kraljevačkoj bolnici menja iz sata u sat, da je trenutno 68 hospitalozovanih, osmoro na intenzivnoj nezi.

U kraljevačkoj kovid bolnici kažu da slobodnih mesta ima, ali zabrinjava to što je sve teže obezbediti dovoljan broj medicinskog osoblja koji bi brinuo o pacijentima. Trenutno je više od 130 medicinskih radnika ili zaraženo ili je u izolaciji zbog kontakta sa obolelim.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR